0
Fudbal

FOTO: FK Partizan

STANOJEVIĆ PRED MEČ SA NOVIM PAZAROM: „Videćemo na koji ćemo način probiti njihov blok“!

Objavljeno: 04.12.21 u 16:45

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je Novi Pazar neporažen na poslednjih osam utakmica i da će njegova ekipa oprezno ući u predstojeći meč.

Fudbaleri Partizana dočekuju u nedelju ekipu Novog Pazara, u utakmici 19. kola Superlige Srbije.

„Igramo utakmicu, koja kao i svaka druga, znači ostanak u trci za titulu. Igramo protiv Pazara koji osam utakmica nije izgubio. I da je izgubio svih osam, isto bismo bili oprezni. Spremni smo za sutrašnju utakmicu“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Crno-beli su prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 50 bodova, odnosno imaju tri više od Crvene zvezde, dok je Novi Pazar pretposlednji sa 15 osvojenih bodova.

„Naravno da je lakše igrati u Beogradu, nego u Pazaru. Oni su sa novim trenerom vezali osam utakmica bez poraza. Od tih osam su dosta igrali kod kuće, tako da nam je sigurno lakše da igramo na našem stadionu. Ali generalno, izuzetno su agresivni i borbeni. Videćemo na koji način ćemo probiti njihov blok“, rekao je Stanojević.

Stanojević će u finišu polusezone imati više igrača na raspolaganju, pošto su se vratili oni koji su bili van terena.

„Vujačić se vratio, Holender, Terzić… Oni su imali neki ritam treninga, radili na kondiciji. Nisu to duge pauze. Računam na sve, biće svi u ovoj utakmici s Pazarom, nadam se i na dalje“, rekao je Stanojević.

„Kraj je polusezone, dosta utakmica je odigrano. Rotacijama smo zadžrali svežinu, neke igrače smo sačuvali. Svi dobro izgledaju na treningu. Nadam se da će u ovom foto-finišu sve biti kako treba“, dodao je on.

Marko Milovanović na utakmici protiv Dubočice u Kupu Srbije postigao svoj prvi gol u seniorskoj karijeri, a Stanojević je istakao da je njega i Rikarda Gomeša „teško upariti“.

„Mali problem je što su on i Rikardo slični tipovi igrača i malo je teško upariti ih, ali pokušaćemo to tokom priprema. Imate igrače koji vam ne dozvoljavaju da ih ne stavite u tim i onda morate da nadjete način kako da dobrog igrača stavite“, rekao je Stanojević.

Upitan na kraju da li ga brine to što će sudbina njegove ekipe u Evropi stati u 90 minuta protiv Anortozisa, Stanojević je naveo da ga ne brine ta situacija.

„I Soči je stajao u 90 minuta i Santa Klara. Svaka utakmica staje u 90 minuta. Dobro je da na našem stadionu odlučujemo o proleću u Evropi, što znači da smo u odličnoj poziciji. Ako zaslužimo, ići ćemo dalje, ako ne zaslužimo – nećemo. Nemamo problem s tim. Navikli smo da živimo i da radimo sa tim“, rekao je Stanojević.

Utakmica izmedju Partizana i Novog Pazara na programu je sutra od 15.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter