0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic & Filip Krajinovic (SRB) v Nikola Mektic & Mate Pavic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

‘IMAJU NAJBOLJEG I NIŠTA VIŠE’: Mediji opleli po Srbiji nakon poraza u polufinalu Dejvis kupa

Objavljeno: 04.12.21 u 13:25

Teniska reprezetnacija Srbije takmičenje u Dejvis kupu završila je u polufinalu.

Hrvatska je uspela da sa 2:1 savlada tim koji vodi kapiten Viktor Troicki, a španski mediji ispratili su balkanski duel u Madridu, uz konstataciju, da Novak Đoković ne može sam.

Pavić i Mektić su okončali Đokovićev san i odveli Hrvatsku u finale. Uvek postoji prvi put. Hrvatska, koja nikad nije pobedila komšije iz Srbije, osetila je ukus pobede u ključnom trenutku, u polufinalu turnira. Đokoviću ovog puta nije imao ko da asistira. Tenis je individualni sport, ali u glavnom takmičenju reprezentacija, tim mnogo znači. Srbi imaju najboljeg u istoriji ali ništa više. To se pokazalo u prethodnim mečevima, a potvrdilo u polufinalu, ocenila je ‘Marka’.

List ‘As’ u tekstu pod naslovom ‘Hrvatska završila sa Đokovićem’ navodi:

– U dvoboju suseda prevladao je kolektiv nad idividualnim sjajem prvog igrača sveta.

‘Mundo Deportivo’ piše da se ‘Đoković nasukao igri parova’, dok novinari ‘El Paisa’ poručili da je ‘Broj jedan sa Krajinovićem popustio pod moćnim parom rivala’.

Podsetimo, hrvatska reprezentacija se u nedelju bori za trofej, popularnu ‘salataru’, sa pobednikom meča Nemačka – Rusija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter