0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

FMP ŽELI DA SAČUVA DOMAĆI TEREN: U Železnik stiže Krka – ‘Verujem da ćemo odigrati dobro i pobediti!’

Objavljeno: 04.12.21 u 12:58

KK FMP vraća se na teren posle dvonedeljne pauze uzrokovane nastupima reprezentacija.

Odmor od takmičarskih utakmica Panteri su dočekali na trećoj poziciji na tabeli ABA lige sa skorom od sedam pobeda i dva poraza, a sada se i vraćaju na domaći teren pošto ih očekuje meč sa Krkom.

Ekipa iz Novog Mesta ima učinak 3-6 i deli 10. poziciju sa Borcem iz Čačka. Međutim, Krka je ekipa sa višegodišnjim iskustvom u ABA ligi i sa iskusnim sastavom koji predvodi plejmejker Rok Stipčević, igrač prebogatog iskustva. Panteri znaju da ih ne očekuje ni malo lak posao u želji da zadrže epitet nepobedivosti na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Trener Nenad Stefanović govorio je uoči meča sa rivalom iz Slovenije.

– U goste nam dolazi ekipa Krke koja u dosadašnjem delu prvenstva, prema prikazanim igrama, je sigurno zaslužila da ima i neku pobedu više na svom kontu. Izgubili su neke utakmice prilično nesrećno, ali bez obzira na njihov trenutni skor mi smo apsolutno svesni njihovih kvaliteta. To je tim koji ima jasne principe i u odbrani i u napadu, gde svi znaju veoma dobro šta rade na terenu i igraju organizovanu košarku. Nekim skorašnjim pojačanjima pokazali su da imaju ambicije da budu što bolji u ovoj ligi. Izlazimo iz pauze od dve nedelje i naravno da ima neizvesnosti kako će sve da izgleda posle te pauze. Ipak, dobro smo trenirali i bićemo kompletni što je značajna informacija za nas. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i učinićemo sve do nas da pobedimo utakmicu i odbranimo domaći teren, istakao je Stefanović.

FOTO: FMP

Prvotimac Marko Pavićević je takođe izneo svoja očekivanja:

– Očekuje nas teška utakmica protiv dobrog protivnika. Moramo da damo sve od sebe da zaštitimo domaći teren i da pobedimo. Najbitnije će biti da krenemo jako od početka i da ih ni slučajno ne potcenimo, rekao je Pavićević.

Utakmica FMP – Krka igra se u subotu, sa početkom u 21 sat.

ABA LIGA – 10. KOLO

Petak

Split – Borac 66:88

Subota

17.00 Mornar – Mega

19.00 Igokea – Partizan

21.00 FMP – Krka

Nedelja

12.00 Cedevita Olimpija – Zadar

21.00 Budućnost – Studentski centar

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda – Cibona

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter