0
Boks

FOTO: BSS

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: ‘Šlag’ na jedinstvenu sezonu boksa u našoj zemlji postaviće 64. ‘Zlatna rukavica’!

Objavljeno: 03.12.21 u 10:21

Loznica, grad Vuka Karadžića, grad heroja na Drini, ali i grad boksa koji je isklesao brojne šampione ovog sporta.

Plemenita veština nastavlja silovito, enegrično, šampionski kroz 2021. u Srbiji. Nakon mnoštva takmičenja, od domaće, preko reginalne lige, do smotre najboljih boksera sveta u beogradskoj Areni, završni udarac, šlag na jedinstvenu sezonu boksa u našoj zemlji postaviće 64. „Zlatna rukavica“ čiji domaćin će biti upravo Loznica.

FOTO: BSS

Od 13. do 19. decembra za “Zlatnu rukavicu” pod svodovima legendarne boks hale Lagator boriće se preko 100 boksera iz velikog broja zemalja koji će nam stići iz raznih delova sveta, počevši od komšija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedoije, do Kube, Litvanije, Moldavije, Kazahstana, Rusije

Uprkos svim nedaćama koje je sa sobom donosi pandemija virusa korona i ometa normalan život svih stanovnika naše planete, boks nastavlja da živi i bori se za bolje sutra uz sve mere predostrožnosti kada je u pitanju borba sa ovom opakom bolešću.

Walter Oupathana (LAO) v Semiz Alicic (SRB)
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 29.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Takmičenje u Loznici će biti održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, a svi učesnici će biti testirani.
Izuzetno cenjeni međunarodni turnir sa velikom tradicijom, naša „Zlatna rukavica” ove godine biće bogata učešćem srpskih boks asova koji su nas predstavljali na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Prošlogodišnji šampion “Zlatne rukavice” je četvrtfinalista SP 2021., reprezentativac Srbije Vahid Abasov. Među onima koji će pokušati da se domognu ovog prestižnog trofeja u Lagatoru biće i jedna od najvećih nada sprskog boksa, bivšđi juniorski šampion Evrope, višestruki šampion Srbije, 19 – godišnji Semiz Aličić za kojeg svi veruju da će se na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. boriti za medalju Srbiji.

Zlatna rukavica” biće najlepši završetak 2021. godine za sve nas koji smo kroz ovu sezonu išli punim tempom, radili konstantno, jako, silovito i borili se na više frontova, na raznim takmičenjima, od kojih nam je svakako najvažnije bilo Svetsko prvenstvo u Beogradu. Arena i smotra najboljih boksera sveta zauvek će nam ostati u srcu, bez obzira na ishode mečeva, jer to je nešto što se jednom ili ni jednom doživi u karijeri, da se kod kuće, na domaćem terenu boriš za svetski tron. Sledi važno takmičenje, prelepi turnir ogromne tradicije koji će biti održan u Loznici, u gradu kluba za koji boksujem u domaćoj i reginalnoj Ligi, gde očekujem I želim šampionski rezultat. Uoči Svetskog prvenstva postao sam šampion Srbije na pojedinačnom prvenstvu u Šapcu. U Beogradu na SP nisam osvojio medalju, ali sam zadovoljan mojim nastupima. Veoma sam mlad i moje vreme tek dolazi, puno radim i korak po korak gradim moju zlatnu kulu. Bokserski savez Srbije obezbedio je sve što treba reprezentativcima Srbije, atmosfera nikada nije bila bolja, na nama je samo da radimo i idemo u nove pobede. Jedva čekam start mečeva u Loznici i verujem da ću sa zlatnom medaljom završiti ovu sjajnu godinu – istakao je zlatni reprezenativac Srbije Semiz Aličić.

Finale je na programu 19. decembra 2021. sa početkom od 18 časova u hali Lagator uz živi TV prenos na TV Arena Fight. Iz sportske hale koja je ponos Podrinja vinuće se novi šampion takmičenja na koje je srpski boks veoma ponosan, naše “Zlatne rukavice”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter