0
Evroliga

Dejan Radonjic ABA Liga, Crvena Zvezda - Mega 1.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RADONJIĆ OPTIMISTIČAN PRED ZENIT: Trener crveno-belih veruje u pobedu, njegov tim će morati da igra odbranu najbolje što može!

Objavljeno: 03.12.21 u 12:48

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u sredu u Rusiju, gde ih u petak od 19 časova očekuje utakmica 13. kola Evrolige sa ekipom Zenita.

Ovaj duel, protiv ekipe koja iz sezone u sezonu pravi sve bolje rezultate (trenutno imaju skor 8-4), dolazi nakon 7 dana pauze za crveno-bele koji su poslednji takmičarski meč odigrali prošlog petka protiv UNIKS-a, a u ABA ligi bili su slobodni zbog FIBA prozora.

Ovo će biti četvrti duel dva tima, trenutno svetloplavi iz Sankt Peterburga vode sa 2-1 u pobedama, a poslednji duel odigrali su krajem februara 2021. godine kada je Zenit slavio u dramatičnoj završnici 76:75. Posle dugo vremena, praktično od početka sezone, crveno-beli su bili kompletni na treningu, a trener Dejan Radonjić tek sada je mogao da stekne uvid u kompletan sastav crveno belih.

Tim Zenita koji se i ove godine bori za plej of, doveo je tokom leta sve što je mogao od ruskih igrača koji su bili slobodni na tržištu, a nakon Lojda, Frankampa, vrhunac prelaznog roka bilo je dovođenje NBA plejmejkera Šabaza Nejpijera, koji će, kada se oporavi od povrede, biti ogromno pojačanje za tim koji vodi Ćavi Paskval.

– Težak meč, jako dobro igraju, Zenit je pokazao da može da pravi probleme svim ekipma. Jaki su u oba pravca, ako želimo da im pariramo moramo da igramo kvalitetno u odbrani. Svi znamo da je Evroliga, na visokom nivou i nema lakih ekipa, ali treba istaći da smo te duele igrali bez četvorice košarkaša. To nas prati od početka sezone, tek dva dana smo kompletni, očekujem da protiv Zenita odigramo bolju utakmicu nego što je to bio slučaj protiv Uniksa – rekao je trener crveno belih Dejan Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter