1
Tenis

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic & Filip Krajinovic (SRB) v Nikola Mektic & Mate Pavic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

IPAK NIŠTA OD FINALA: Srbija poražena od Hrvatske u polufinalu!

Objavljeno: 03.12.21 u 22:18

Srbija poražena u polufinalu Dejvis kupa

Teniseri Srbije poraženi su u polufinalu Dejvis kupa nakon meča sa Hrvatskom rezultatom 2:1. Pobedu za Srbiju doneo je Novak Đoković u singlu protiv Marina Čilića, dok su Dušan Lajović i dubl Novak Đoković/Filip Krajinović poraženi.

Srbija je imala priliku da se ponovo nađe u finalu Dejvis kupa kao i 2010. godine , ali ovog puta ipak nisu uspeli. Dvojac Mektić/Pavić važi za jedan od najboljih na svetu i pre starta duela je bilo jasno da su izraziti favoriti u odnosu na srpski dvojac.

U prvom setu su Đoković i Krajinović uspevali da pariraju Hrvatima, imali su i priliku za brejk ali je nisu iskoristili. Došli su na korak od taj brejka i prilike da se bore za set, ali su poklekli u poslednjim treutcima te je prvi set završen rezultatom 7:5.

Drugi set su otvorili Hrvati i vrlo lako došli do gema, ali ni Srbija nije imala većih problema na drugoj strani. Ipak, u četvrtom gemu Mektić i Pavić dolaze do brejka i povećavaju prednost na 3:1. Srbija je pokušala da uzvrati, ali bezuspešno, a dvojac i u sledećem gemu dolazi do brejka i tada je bilo jasno da je Srbija poražena u ovom meču.

 

0
0

1 Komentara

  1. Niko trezven nije ni ocekivao vise s obzirom da nemamo drugog igraca koji moze nesto pruziti.Velika je razlika bila imati,Zimonjica,Tipsarevica,Troickog u repki a uz to i ono najbitnije nije se za sve pitao samo Djokovic.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter