(190830) -- NEW YORK, Aug. 30, 2019 (Xinhua) -- Peng Shuai of China reacts during the women's singles second round match between Maria Sakkari of Greece and Peng Shuai of China at the 2019 US Open in New York, the United States, Aug. 29, 2019. (Xinhua/Li Muzi)
in ,

ZBOG NESTANKA TENISERKE WTA OTKAZAO SVE TURNIRE U KINI: Vlasti se i dalje nisu oglasile!

Svi su zabrinuti.

Ženska teniska organizacija je saopštila da su svi turniri u Kini do daljnjeg otkazani. Povod za ovu odluku je nestanak teniserke Šuai Peng, koja se više ne pojavljuje u javnosti, kao i na društvenim mrežama i sve to nakon objave da je žrtva seksualnog napada nekadašnjeg potpredsednika vlade Ženga Gaolija. O ovoj odluci u opširnom intervjuu, pričao je Stiv Sajmon prvi čovek WTA.

Vođen savešću, ne vidim kako mogu da tražim od naših sportista da se takmiče tamo. Državno rukovodstvo u Kini se nije pozabavilo ovim veoma ozbiljnim pitanjem na bilo koji kredibilan način. Državno rukovodstvo u Kini se nije pozabavilo ovim veoma ozbiljnim pitanjem na bilo koji kredibilan način, počeo je Sajmon.

Iako se Peng nakon objave o napdau još jednom oglasila u razgovoru sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog veća Tomasom Bakom, iz WTA i dalje sumnjaju da je sve u redu sa njom.

loading...

Veoma žalim što je došlo do ove tačke, ali kineski lideri su napustili WTA bez izbora. Osim ako Kina ne preduzme korake koje smo tražili, ne možemo izložiti riziku naše igrače održavanjem događaja u Kini. I dalje se nadam da će naše molbe biti uslišene i da će kineske vlasti preduzeti korake da se legitimno pozabave ovim pitanjem, zaključio je Sajmon.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POZNATO JE KADA IGRAJU SRBIJA I HRVATSKA: Evo šta Đoković kaže o komšijama, očekuje nas spektakl!

SVETISLAV PEŠIĆ ŽESTOKO ISKRITIKOVAO NAVIJAČE: Moraju li kult da pokazuju samo Jokić i Pešić?!