0
Košarka

Svetislav Pesic Kari, konferencija za medije, KSS, Kosarkaski savez Srbije, reprezentacija, 21.1.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SVETISLAV PEŠIĆ ŽESTOKO ISKRITIKOVAO NAVIJAČE: Moraju li kult da pokazuju samo Jokić i Pešić?!

Objavljeno: 02.12.21 u 10:16

Bio je surovo iskren.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je u razgovoru za Novosti pričao o kultu reprezentacije. Iskusni trener se osvrnuo na fudbalsku reprezentaciju i prazan stadion na prijateljskom meču protiv Katara, rekavši da nacionalni tim ne igra svakog dana.

To je jedna vrlo interesantna tema za nas sportiste. Vidite, fudbalska reprezentacija četiri dana pred odlučujuću utakmicu za odlazak na SP, u Beogradu igra prijateljski meč sa Katarom na koju je došlo 700 ljudi. Eto kako se mi ponašamo da podržimo našu reprezentaciju. I sad, ako se izgubi, katastrofa, a ako se pobedi euforija dolazi dotle da kažemo kako najmanje možemo stići do finala i da je sve drugo neuspeh, počeo je Pešić.

Potom je napravi poređenje sa kvalifikacionim turnirom za Olimpijske igre koji se igrao u Beogradu. Srbija je tada poražena u finalu od Italije, a selektor je upitao da li samo on i Jokić moraju da pokazuju kult reprezentacije.

Sličnu situaciju smo imali i u košarci ovog leta, na kvalifikacionom turniru za OI. Država je dala novac za domaćinstvo i u odlučujućoj utakmici protiv Italija prazna dvorana. Gde su ti navijači? Gde su ti što spominju kult reprezentacije? Da li je taj kult moraju da pokazuju samo Jokić i Pešić? Ne igra nacionalni tim svakog dana, već na dva meseca, istakao je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter