0
Tenis

Tennis Tenis Novak Djokovic Press & Training Practice Trening Beograd, 22.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRAMNI NAPADI NA NOVAKA IZ AUSTRALIJE ZBOG VAKCINALNOG STATUSA: „Ako bude gledao kako Nadal podiže 21. pehar, možda zažali zbog toga do kraja života“

Objavljeno: 02.12.21 u 16:45

Mediji iz Australije ponovo „pljuju“ po Novaku.

U tekstu koji je potpisao novinar Vil Svanton na portalu „The Australian“, u celom tekstu se na sraman način umesto imena Novak, koristi Novaxx.

Nije prvi put da se u australijskim medijima o Novaku piše na ovakav način, iako je kao rekorder Australijan opena, sa devet titula, zaslužio najveće poštovanje.

Još jednom se udara na njegovu odluku o tome da ne saopšti svoj vakcinalni status i to na najbrutalniji način.

„Pretpostavljam da Novaxx Đoković blefira. Suviše on brine o tome da 21. slemom uznemiri Rodžera Federera i Rafaela Nadala da bi ostao daleko od velikih plavih terena na kojim obično slavi. Ali ne radi se samo o istoriji. Novaxx Đoković istinski voli sport. Voli bitku, borbu, stvarnu ili zamišljenu. Voli da se pokazuje kao svetski broj jedan. Voli Rod Lejver Arenu, to časkanje sa Džimom Kurijerom u intervjuu na terenu. Nedostajeće mu to previše“.

Potom je na maliciozan način sugerisao da će Novak potrčati da se vakciniše, ako već nije.

„Moj osećaj? U poslednji čas će pomisliti, dajte mi je. To je Australijan open. Gren slem. Bocni me, tata. Idem“, dodao je Svanton, aludirajući na nedavnu izjavu Srđana Đokovića da veruje da Novak neće dozvoliti da ga ucenjuju.

Australijski novinar je istina rekao i da je Novak ponosan na svoj borbeni duh i kladi se na to da će ga upravo to i dovesti u Australiju, ali mu zamera što krije svoj medicinski status.

Niko ne traži da Novaxx Đoković otkrije svoje političke afinitete, religijska uverenja, finansijski status ili drugi medicinski status, mišljenje o tome šta će uraditi Usman Kavaja protiv Trejvisa Heda. NIko ne želi da zna da li je nekad slagao, ukrao kolačić iz tegle u kuhinji. On dobija to isto pitanje na koje nailazimo svi pri ulasku u kafić, knjižaru, na javni teniski teren, aerodrom. Imate zeleni štiklirani znak? Nije velika stvar za mene. Deo modernog sveta. Za Novaxxa Đokovića da preda Open i svoj pokušaj da uđe u istroju zbog tričave stvari… Ne vidim da će se to desiti. Čak i ne razumem to. Zašto su Novaxx Đoković i bilo ko ko ne želi vakcinu zabrinuti? Zbog krvnog ugruška? Jednog u milion. Smrti?“, upitao je Svanton.

On je na kraju istakao i da bi Novak trebalo da pročita šta piše na ruci Nika Kirjosa i sugeriše njihov odlazak na pivo iako se zna da Australijanac često javno proziva najboljeg tenisera.

„Sledećom prilikom kada ode na pivo sa kolegom Nikom Kirjosom, trebalo bi da pročita šta kaže tetovaža na njegovoj ruci. ‘Vreme ističe’. Ako ostane van Rod Lejver arene i gleda kako Nadal podiže 21. pehar, možda zažali zbog toga do kraja života“, konstatovao je australijski novinar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter