1
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2016-2017 Play Off Crvena Zvezda v Vojvodina from left Mario Maslac Richmond Boakye and referee sudija Srdjan Obradovic Beograd, 29.04.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

POZNATI SRPSKI SUDIJA IDE U ZATVOR ZBOG NAMEŠTANJA: Izbačen je iz fudbala na 10 godina – pogledajte odluku koja je šokirala svet! (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.21 u 11:19

Bio je to sramotan penal.

Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio odluku, da se nekadašnji arbitar i posmatrač suđenja Srđan Obradović odstrani iz fudbala na 10 godina zbog nameštanja mečeva. On se teretio za zloupotrebu položaja sudije na meču SpartakRadnički Niš, gde je odsvirao nepostojeći penal za domaće, koji su taj susret dobili sa 2:0.

On će iza rešetaka provesti 15 meseci, dok bilo kakvu funkciju u fudbalu neće moći da obavlja 10 godina. Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdom ove presude zaključio slučaj, a zabrana Obradoviću teče od 23. septembra.

Podsećamo, Obradović je i nakon ovog penala koji je dosudio, dok se još vodio postupak protiv njega, vraćen u domaći fudbal, gde je dobio ulogu posmatrača suđenja. Predsednik sudijske komisije tada bio je Milan Karadžić koji je povratak Obradovića na fudbalsku scenu Srbije, pravdao neverovatnim rečima.

Potreban nam je pozitivan ambijent, da ljudi shvate da su greške sastavni deo igre i utakmice. Kao što greše igrači i treneri, tako i sudije greše. Da vam kažem… Postoji proces koji se vodi protiv sudije Obradovića pred sudom i onog trenutka kada bude oslobođen pravosnažno ili osuđen, onda ćemo donositi bilo kakve zaključke. Sad bi bilo neizbiljno da to radimo. Hajde da dozvolimo pravosudnim organima da donesu odluku, nekad žurimo s razlogom, a nekad bez razloga. Dakle, hajde da dozvolimo pravosudnim organima da završe to. Zato što nije na mestu unapred nekog osuđivati i proglasiti ga krivim, počeo je Karadžić i dodao:

Fudbal Super League Season 2016-2017
Play Off
Crvena Zvezda v Vojvodina
Referee sudija Srdjan Obradovic
Beograd, 29.04.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Čovek je 20 godina fudbalu, eto to je razlog. Da li iko ima pravo da ispravi svoju grešku? I ako je nekad pogrešio, ima pravo na iskupljenje, što je i logično. Nije on grešio toliko, malo se i hiperboliše. Na poslu je posmatrača i ako bude radio svoj posao biće to i dalje, ako ne, neće raditi i to je jednostavno tako. Ako u međuvremenu dobijemo neku drugu odluku, u skladu sa tom odlukom ćemo postupiti i to jedino razumno, rekao je Karadžić u razgovoru za Telegraf.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter