0
Košarka

(190904) -- GUANGZHOU, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Marc Gasol of Spain celebrates during the group C match between Spain and Iran at the 2019 FIBA World Cup in Guangzhou, capital of south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Pan Yulong)

KOŠARKAŠKI ROMANTIK! ŠPANAC JE POTVRDIO: Bivši NBA šampion stiže u klub iz druge španske lige!

Objavljeno: 02.12.21 u 12:20

‘Ova odluka ide iznad očiglednog romantizma!’

Vreme je za novi početak! Španski košarkaš, Mark Gasol, napustio je NBA ligu posle 13 godine i doneo je odluku gde će nastaviti karijeru. Reč je o Đironi, klubu koji nastupa u drugoj španskoj ligi. Mark je od 2015. godine vlasnik ovog kluba, a sada je rešio da pomogne ekipe u ostvarivanju cilja, a to je plasman u elitni rang.

Snažni centar je tokom karijere nastupao za Barselonu, Đironu, Memfis, Toronto i Los Anđeles Lejkerse. Gasol je tri puta nastupao na ol-star utakmicama, a izabran je i za najboljeg defanzivca lige u sezoni 2012/13.

Za nacionalni tim Španije je igrao na 12 velikih takmičenja, a osvojio je čak devet medalja.

Mark je u  razgovoru za ‘Marku‘ otkrio koji su motivi za njegov povratak,

-Ova odluka ide iznad očiglednog romantizma. Takođe je deo projekta koji smo počeli pre sedam godina. Teško je bilo reći ne. To je kombinacija svega. Želim da uživam u ovom iskustvu i da prenesem to na saigrače i navijače. Pokušavam da postavim primer, da prenesem vrednosti sporta. Ovo ide iznad postizanja koševa – izjavio je Gasol.

Istaknuti član ‘zlatne generacije’ španske reprezentacije potvrđuje da su ambicije kluba velike.

-To što kažu da smo kandiati za ulazak u ACB je nepoznavanje lige. LEB je jaka liga i ima projekta koji postoje veoma dugo i funkcionišu dobro. Nije lako. Bićemo tim koji igra dobru odbranu i koji ima dobar protok lopte. Pobeđivaćemo i bićemo u vrhu – poručio je iskusni centar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter