0
Dejvis kup

FOTO: TSS

ĐOKOVIĆ I TROICKI PUCAJU OD PONOSA: Najbolji svetski teniser poslao posebnu poruku kazahstanskim navijačima!

Objavljeno: 02.12.21 u 08:19

Velika pobeda za naš tim.

Teniska reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Dejvis kupa nakon trijumfa nad Kazahstanom sa 2:1. Prvo je Miomir Kecmanović u maratonskom meču poražen od Kukuškina, da bi potom Novak lako savladao Bublika za 1:1. Zatim je usledio dubl, u kome su Đoković i Ćaćić slavili i tako nakon preokreta odveli Srbiju među 4 najbolje ekipe sveta.

Najponosniji sam na takmičarski duh. Malo smo pali u drugom setu, ali uspeli smo da se vratimo. Uspeli smo da zadržimo brejk u odlučujućem setu i prebacimo momentum na našu stranu. Ponosan sam na Nikolu i na ovaj tim, zaslužili smo da budemo u polufinalu, istakao je Đoković i dodao:

Čestitke Kazahstanu što ste došli u četvrtfinale. Imate sjajne navijače.

Nikola Ćaćić je takođe konstatovao blag pad u drugom setu, a posebnu zahvalnost iskazao je selektoru Troickom, kao i srpskim navijačima.

Ovo je treći put da igramo zajedno. Svaki meč je sve bolji i bolji. Imali smo malo problema u drugom setu. Malo smo bili stegnuti. Izgubio sam dva svoja servisa, ali smo uspeli da se vratimo u trećem setu. Želim da zahvalim Viktoru, timu i navijačima, istakao je Ćaćić.

Za sam kraj, selektor Srbije Viktor Troicki još jednom je u prvi plan stavio uticaj Novaka Đokovića. Takođe, dodao je i da jedva čeka naredni meč, kao i da će ekipa imati vremena da se odmori.

– Jako sam ponosan na svoj tim. Igrači su dali sve od sebe. Nismo imali sreću u prvom meču, ali smo prošli nekako. Novak je bio fantastičan u singlu i dublu, Nikola takođe u dublu. Jedva čekam naredni meč. Imaćemo vreme da se odmorimo, rekao je Troicki.

Srbija će se u polufinalu sastati sa selekcijom Hrvatske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter