0
Domaći fudbal

head coach Aleksandar Stanojevic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Spartak Beograd, 26.09.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

STANOJEVIĆ TREĆI NA PARTIZANOVOJ VEČNOJ LISTI: Vodio je crno-bele 148. put, danas je prestigao Bobeka!

Objavljeno: 01.12.21 u 19:02

Veliko priznanje za trenera Partizana.

Šefu stručnog štaba crno-belih to verovatno neće biti toliko bitno kao činjenica da se njegov kombinovani tim danas u Nišu, pobedom nad srpskoligašem Dubočicom iz Leskovca, na užasnom terenu i srećom bez povreda igrača, plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije 2021/22, ali je vredno pomena da je danas Aleksandar Stanojević 148. put predvodio Partizan sa trenerske klupe.

Na taj način je on samostalno izbio na 3. mesto večne liste trenera crno-belih po broju nastupa, prestigavši legendarnog Stjepana Bobeka sa kojim je do danas, a nakon prvenstvenog meča u nedelju na Voždovcu, delio tu poziciju.

FOTO: FK Partizan

Već i letimičan pogled na večnu listu koju smo gore priložili otkriva enormni procenat uspešnosti aktuelnog šefa struke Partizana – bolji od procenta uspešnosti bilo kog drugog, velikog trenerskog imena kojeg gore takođe vidimo. To važi pojedinačno za oba domaća takmičenja (prvenstvo i kup), a naravno i kada se ta takmičenja zbroje.

head coach Aleksandar Stanojevic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Spartak
Beograd, 26.09.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kada su u pitanju utakmice u Evropi, Aleksandar Stanojević će u četvrtak sledeće sedmice, na odlučujućoj utakmici protiv kiparskog Anortozisa za prolaz grupne faze Lige konferencije i za plasman u prolećni baraž za 1/8 finala ovog evropskog klupskog takmičenja, postati apsolutni rekorder u istoriji FK Partizan, sa najviše trenerskih nastupa u Evropi kao trener srpskog fudbalskog velikana iz Humske ulice u Beogradu. Sa trenutnih 30 utakmica, on to prvo mesto još uvek deli sa Vladimirom Vermezovićem (koji je trenerske mandate u Partizanu imao u periodima 2004-2005 i 2012-2013).

Ova kalendarska godina se lagano približava kraju, a do kraja godine Partizan očekuju još 4 takmičarske utakmice – tri u prvenstvu (protiv Novog Pazara 05.12. i protiv Kolubare 15.12. u Humskoj, a između njih i gostovanje 12.12. Metalcu u Gornjem Milanovcu), uz već pomenut evropski meč protiv Anortozisa u Humskoj (09.12.).

Naredne 2022. godine, već tokom prolećne polusezone, crno-bele očekuje (u ovom trenutku posmatrano) minimum 17 zagarantovanih takmičarskih utakmica, a mi se nadamo da će ih biti i znatno više – usled novih uspeha u Evropi i u domaćem kup takmičenju.

Aleksandar Stanojevic Aleksandar Stanojevic Partizan – Gent UEFA Conference League 21.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bude li tako, Aleksandar Stanojević bi u leto i u jesen naredne 2022. godine mogao ozbiljno da napadne i 2. mesto večne liste, odnosno legendarnog Ilješa Špica koji ima 206 utakmica na klupi Partizana.

Ljubiša Tumbaković će, zbog svojih uspeha, zbog svih specifičnosti vremena u kojima je on bio na klupi Partizana (1992-1999 i 2000-2002), kaoi vremena u kojem danas živimo i u kojima će se narednih godina i decenija živeti, sasvim izvesno ostati nedostižan na večnoj listi, sa ukupno čak 405 takmičarskih mečeva na klupi crno-belih.

Vlada Ćujić / FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter