7
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2020/2021 Partizan v Radnik (Surdulica) Novica Toncev Beograd, 21.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

POTPUNI HAOS U FSS: Tončev žestoko ‘napao’ Bjekovića, postavlja brojna pitanja – ‘Ko mu je omogućio platu od 7.000 evra?’

Objavljeno: 01.12.21 u 11:48

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković, izvršio je neke kadrovske ‘rokade’ u Izvršnom odboru FSS.

Povodom ove situacije, oglasio se i Novica Tončev, čiju izjavu prenosimo u celosti:

Odluka gospodina Bjekovića da smeni trojicu članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije je i sramna i neosnovana. Postavlja se pitanje motiva zašto je neko ko ima tako veliko sportsko, ali i životno iskustvo kao obrazloženje za nedopustivu odluku o smeni članova FSS naveo razloge kao što su njihovo izostajanje sa sednice i sl. Da li je to ,,košenje sa zdravim razumom ,, ili strah da se ne otkrije glasanje koje su članovi pod obmanom uradili i tako gospodinu Bjekoviću omogućili mesečna primanja od 7000 eura.

U vreme kada je Statut Saveza jednoglasno izglasan, kada su raspisani izbori na svim nivoima i kada se reprezentacija sprema za svetsko prvenstvo svi treba da radimo zajedno za najveće dobro našeg fudbala i budemo ujedinjeni, i da ne dopuštamo pojedincima da donose bahate odluke i unose pometnju među članove FSS, fudbalere, ali i sve ljubitelje fudbala.

Novica Toncev (L) Tomislav Karadzic (R)
Fudbal-Fudbalski Savez Srbije potpisivanje sponzorskog ugovora sa Telekom Srbija i Arena Sport
Beograd, 18.06.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kao član izvršnog odbora FSS, mogu da potvrdim da je Dušan Mrakić prisustvovao svakoj sednici, Saša Bajčetić je čak morao i avionom da dolazi jer je tek u nedelju uveče pozvan na sednicu koja se održala u ponedeljak i na kojoj je smenjen Marko Pantelić, a Dragan Ilic je od 25 sednica Izvrsnog odbora prisustvovao na 22 i jedini je predstavnik amaterskog i razvojnog fudbala. Ne vidim konstruktivnu i inspirativnu energiju u predsedništvu čija tri člana (Bjeković, Karadžić, Karasi) imaju 250 godina i jedino što žele je večni fudbalski život i FSS u kojem su oni neprikosnoveni gospodari.

Protiv članova Izvršnog odbora koji su učestvovali na sednici kada je smenjen Marko Pantelić sada se vodi sudski postupak, iako je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Saveza jedini koji bi trebalo da odgovara za svoje postupke. Na toj istoj sednici postavljen je i Bjeković kao zamenik predsednika FSS, mimo svakog zakona jer ne možete postavljati zamenika predsednika kada nemate predsednika.

Fudbal Soccer Press and Training reprezentacije pred mec sa Ukrajina Ukraine
Nenad Bjekovic
Stara Pazova, 16.11.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U statutu FSS u članu 50 decidno je pisalo da “Zamenika predsednika FSS bira Izvršni odbor na predlog predsednika FSS”. Pošto u tom periodu FSS nije imao predsednika jer je Slaviša Kokeza podneo ostavku, jasno je da gospodin Bjeković nije mogao da bude izabran za zamenika predsednika, niti je imao nadležnost da menja članove Izvršnog odbora. Pošto je gospodin Bjeković u tom periodu obavljao funkicu potpredsednika Saveza, a i zbog pravnog vakuma dogovoreno je da on vodi Savez do promene statuta i raspisivanja izbora.

Napominjem da je generalni sekretar Šurbatović tada potpisao nelegalnu odluku o imenovanju Nenada Bjekovića za zamenika predsednika koja je objavljena u Službenom glasniku FSS “Fudbal”, nakon čega se čak gospodin Bjeković nakon toga potpisivao kao zamenik predsednika FSS. Bitno je naglasiti da na tu sednicu nije hteo da dođe gospodin Karadžić koji je obavljao funkciju počasnog predsednika iako je bio pozvan od strane generalnog sekretara da vodi sednicu – rekao je Novica Tončev, član Izvršnog odbora FSS.

 

0
0

7 Komentara

  1. To je ministar bez dlake na jeziku. E takav čovek treba voditi FSS. To je čovek koji se je odrekao plate u korist porodice u crnoj travi. Ministar koji bi doprineo fudbalu i razvoju istog u Srbiji. Nikada ne bi dozvolio ovakvim penzionerima i počasnim predsenicima da uzimaju novac koji je preko potreban klubovima i deci. NOVICA TONČEV za Predsednika FSS.

    0
    0
    Odgovori
    • Izbacite političare iz sporta jer su sve upropastili gde god su se umešali,,bravo za Bjekovića Piksija i sve sportiste koji trebaju da vode sport i budu naši najbolji ambasadori kao do sada..zamislite šta bi bilo sa Đokovićem kada bi ga savetovao Tončev i njemu slični..

      0
      0
      Odgovori
    • PRAVI JEDINI GOSPODIN KOJI MOŽE PODICI FUDBAL NA NAJVIŠEM NIVOU JE GOSPODIN NOVICA TONČEV. ČOVEK JE OD KLUBA IZ ZONSKOG STEPENA NAPRAVIO KLUB GDE PADAJU VELIKANI SRPSKOG FUDBALA. ČOVEK KOJI NE ŽIVI OD FUDBALA. RODJENI POBEDNIK I STVARALAC. IDEOLOG I GRADITELJ NOVE MODERNE FUDBALSKE SRBIJE. NE TREBAJU NAM FIKUSI I CVECARI I DA BUDEMO DRUŠTVO PRNZIONERA. PETICIJA I NOVICA TONČEV ZA PREDSEDNIKA

      0
      0
      Odgovori
    • SA NOVICOM TONČEVIM I TIMOM SARADNIKA NA KROV SVETA. PUNA PODRŠKA NOVICI. PUNA. DA LI JE MOGUĆE DOK NAROD JE DVA PREŽIVLJAVA DA OVOLIKE PLATE PRIMAJU PENZIONERI KOJI BI DO SMRTI U SAVEZU BILI. KO JE JOCA SURBATOVIC? JEL OVO MOGUĆE… DAJTE OSTAVKE. DA NAM SAVEZ BUDE U NORMALI. DA FSS FUNKCIONIŠE SJAJNO I BAJNO. MAESTRO NOVICA TONČEV ZA PREDSEDNIKA FSS. WORLD CUP JE NAS. SA NOVICOM I SARADNICIMA

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter