0
Domaći fudbal

NEĐIĆ IZNEO PRVE UTISKE NAKON ŠTO JE SEO NA KLUPU GRAFIČARA: On na put u ‘budućnost’ kreće danas protiv Budućnosti!

Objavljeno: 01.12.21 u 12:47

Novi trener fudbalera Grafičara, Marko Neđić debitovaće na klupi razvojnog tima Crvene zvezde danas na utakmici protiv Budućnosti iz Dobanovaca.

Reč je o mladom stručnjaku, koji je tek zagazio u četvrtu deceniju života i čija je najbolja preporuka bila rad u mlađim kategorijama crveno-belih gde je u poslednje tri godine osvojio tri titule, dve sa omladincima i jednu sa kadetima. Igrala je Neđina ‘trojka’, generacija fudbalera rođenih 2003. godine, lepršavo, atraktivno, napadački, uvek na gol više. Istina je da se juniorski i seniorski fudbal dosta razlikuju, međutim srpski ‘Nagelsman’ jedva čeka nove izazove.

Veliku većinu igrača poznajem i nije nam bilo potrebno upoznavanje. Trenirao sam ove momke u mlađim kategorijama i među nama nema tajni. Već na prvom treningu, proradile su emocije, uželeli smo se jedni drugih i nadam se da ćemo svi zajedno stvoriti dobru atmosferu. Čeka nas težak period, imamo tri utakmice u kratkom vremenskom roku ali zaista ne sumnjam u potencijal i kvalitet fudbalera na koje računam – istakao je novi šef struke tima sa Senjaka.

Tokom staža u Omladinskoj školi crveno-belih Neđić je navikao na titule i pobede. Međutim, trenutna pozicija Grafičara na tabeli nalaže da ovoga puta ciljevi budu drugačiji.

– Na sastanku sa čelnicima Crvene zvezde i Grafičara, Slobom Govedaricom i Zvezdanom Terzićem, sportskim direktorom Dušanom Anđelkovićem, odnosno Nikolom Jelićem i Draganom Mladenovićem dogovorili smo strategiju da se omladinska škola Crvene zvezde, Prvi tim Grafičara i seniorski tim crveno-belih dodatno uvežu, da ne preskačemo korake i da svi zajedno odlučujemo o budućnosti igrača – rekao je Neđić i nastavio:

– Trenutni cilj jeste opstanak u Prvoj ligi i verujem da ćemo ga ostvariti. Znam da momci koji treniraju imaju karakter šampiona jer su to pokazali u mlađim kategorijama gde su redovno osvajali trofeje u takmičenju sa svojim vršnjacima. Treba da ih vratimo na pobednički kolosek i ne sumnjam da ćemo u tome uspeti.

Novi trener Grafičara prvi trening sa ekipom odradio je u ponedeljak od 15 časova a samo dva sata ranije na stadionu BASK-a predvodio je omladince najtrofejnijeg srpskog kluba u pobedi protiv Čukaričkog.

Mnogo sam srećan zbog pobede u derbiju protiv Čukaričkog. Imali smo gol zaostatka ali smo uspeli da preokrenemo u poslednjih nekoliko minuta. To mi je možda i najdraža pobeda jer su momci na mom oproštaju na takav način uspeli da trijumfuju. Želim svima da im se zahvalim i da im kažem da sam ponosan na njih – emotivno je prokomentarisao Neđić koji je sa sobom u Grafičar poveo skoro kompletan stručni štab.

– To su moji ljudi od poverenja, koje smatram porodicom. Oni takođe odlično poznaju igrače, kao i igrači njih i njihove metode rada. Na prvom treningu kada sam preuzeo ekipu video sam da su svi momci poletni, nasmejani. Definisali smo prioritete, prvi kratkoročni je pobeda protiv Budućnosti.

Dugoročni planovi su takođe određeni.

– Da spremimo što više igrača za prvi tim Crvene zvezde. Naša najveća mana je neiskustvo koje ćemo pokušati da nadoknadimo timskom igrom – zaključio je Marko Neđić, novi trener Grafičara.

Utakmica između Grafičara i Budućnosti iz Dobanovaca igra se danas od 13 časova na terenu Omladinske škole Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter