0
Evropske lige

FOTO: Unsplash

‘KAO DA SAM NEKOG UBIO’: Belgiju trese ogroman skandal, Srbin je glavni akter – prevara ‘teška’ 31 milion evra, on se brani na ovaj način!

Objavljeno: 01.12.21 u 09:21

U Belgiji se priča samo o ovome.

Još jedna afera dogodila su u belgijskom fudbalu, a da stvar bude još gora, glavni akter skandala jeste Srbin. Pre tri godine, izvršena je operavija ‘čiste ruke’, te su tom prilikom uhapšeni Sudije Bart Fertenten i Sebastijen Delferije, trener Lokerena Peter Mas i mnogi drugi, a srpski menadžer Dejan Veljković optužen je da je učestvovao u nameštanju utakmica Mehelena i Beverena.

Nakon tri godine, on je oslobođen svih optužbi, a u razgovoru za Sportski žurnal otkrio je nešto više o celoj toj situaciji.

– Uhapšen sam i odveden u pritvor zbog stvari sa kojima nisam imao veze. Napadali su me, a ja sam bio nemoćan, nisam smeo da komuniciram sa medijima, niti da se branim. Čak je i moja supruga provela u pritvoru 30 dana. Na proleće 2019. dali su mi deset godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren, niti su imali dokumenta od belgijskog sudstva. Samo su mi izrekli kaznu i nisu mi dali da se branim. Žalbu mojih advokata Kris Luiks i Bart Verbelen su odbili, a strašno je šta su sve vreme pisali o meni. Kao da sam ubio nekog. Prolazio sam kroz pakao, jer nisam mogao da radim posao koji volim. Ima boga i mislim da sve polako ali sigurno dolazi na svoje mesto. Sada mi predstoji velika borba. Vratiću se jači nego ikada, jer sam takav čovek – rekao je Dejan Veljković i potom dodao:

– Prošle nedelje sam proglašen nevinim. Srećan sam i uzbuđen. Vrhovni sud u Briselu je doneo odluku da Fudbalski savez Belgije mora automatski da mi vrati licencu. Ovih dana idem to da rešim. Napravili su veliku grešku i osramotili se, što sada pišu i belgijski mediji. Ja ću tražiti odštetu. Nisam radio tri godine, a tu je i duševna bol zbog pritvora i mnoge druge stvari. Radio sam 23 godine i sada nastavljam gde sam stao – istakao je Dejan Veljković.

Mediji u Belgiji prenose da je Veljković navodno pisanjem lažnih ugovora izbegavao plaćanje poreza, a ‘Njusblada’ i ‘Antverpnska gazeta’ pišu da je dogovorena isplata 31 milion neprijavljenih primanja, a 19 miliona je isplaćeno pre nego što je policija krenula sa akcijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter