1
Domaći fudbal

FOTO: FK TSC

ŽARKO LAZETIĆ ZA HOTSPORT: ‘U Bačkoj Topoli je sve na evropskom nivou! Uvek idemo na pobedu, to je moj lični pečat’

Objavljeno: 30.11.21 u 17:20

Mladi stručnjak je spreman za nove izazove!

TSC na terenu nije opravdao očekivanja fudbalske javnosti u dosadašnjem delu Superlige Srbije. Ekipa iz Bačke Topole je trenutno 8. na tabeli, sa 22 osvojena boda na 18 odigranih utakmica.

Sezonu je na klupi TSC-a počeo Mladen Krstajić. Odličan start u nacionalnom šampionatu je obećavao dobru godinu za tim sa severa naše zemlje, ali ubrzo je došlo do naglog pada forme. Bivši selektor reprezentacije Srbije je napustio Bačku Topolu, a funkciju šefa stručnog štaba obavljao je Mirko Jovanović.

Čelnici uprave TSC-a nisu želeli da žure u izboru novog trenera. U medijima se dugo spekulisalo o potencijalnom nasledniku Mladena Krstajića, a klub je vredno radio na angažovanju novog šefa stručnog štaba.

FOTO: FK TSC

Kako je HotSport saznao i preneo, u nedelju je u Bačku Topolu stiglo dobro poznato ime. Doskorašnji trener Metalca i jedan od najperspektivnijih mladih stručnjaka u našoj zemlji, Žarko Lazetić, preuzeo je ‘kormilo’ TSC-a. 

Lazetić je pet godina proveo u redovima Partizana, gde je u jednom periodu obavljao funkciju asistenta u stručnom štabu, a dve sezone je bio trener u mlađim selekcijama crno-belih. 

Žarko je 2020. godine preuzeo ekipu Metalca. Mladi stručnjak je zabeležio sjajne rezultate u Gornjem Milanovcu i uz Dejana Stankovića je postao trener koji se najduže zadržao na klupi jednog kluba u Superligi Srbije.

Lazetić je u razgovoru za HotSport istakao da je srećan zbog dolaska u Bačku Topolu, a osvrnuo se i na nove izazove koji očekuju njegov tim.

Kakvi su Vaši utisci nakon dolaska u Bačku Topolu?

ŽL: Veoma sam srećan zbog dolaska u TSC! Reč je o izuzetno organizovanom klubu. Ovde je sve na evropskom nivou, uslovi su jednostavno fantastični. Pet godina sam proveo u Partizanu i sa sigurnošću mogu da kažem da se uslovi u Bačkoj Topoli ne razlikuju od onih iz Beograda. Oduševljen sam akademijom i novim stadionom.

Ekipu očekuju teški izazovi u nastavku sezone. Da li već imate jasnu sliku o cilju i ambicijama?

ŽL: Ja sam trener koji forsira napadački fudbal, to je moj lični pečat. Takođe, želimo da nam taj stil donosi dobre rezultate. Nalazimo se u jednoj vrlo specifičnoj situaciji. Očekuju nas težak zadatak, ali radujem se novim izazovima. Vreme je da iskoristimo kvalitet koji posedujemo i sve to implemenitramo na najbolji mogući način. Imamo nekoliko utakmica do zimske pauze, a onda će biti više vremena za ozbiljniju analizu. TSC je klub koji uvek želi pobedu, a to se u potpunosti poklapa sa mojim ambicijama. U Metalacu smo napravili neke od najboljih rezultata u istoriji kluba, radili smo sa mladim igračima, a u tom periodu dogodili su se odlični transferi. Još jednom se zahvaljujem bivšem klubu na sjajnoj saradnji.

Upoznati ste sa kompletnim sastavom tima. S obzirom na to da se zimski prelazni rok približio, da li ste razmišljali o potencijalnim pojačanjima?

ŽL: Iskreno, uopšte sada ne razmišljam o tome. Mnogo odličnih fudbalera imamo na raspolaganju i zadovoljan sam sastavom ekipe. Očekujem da će svaki igrač pružiti maksimum, a mi ćemo dati sve od sebe kako bi im pomogli u tome. Došlo je do psihološkog pada i serije lošijih rezultata, ali ima vremena za ispravku – zaključio je Žarko Lazetić u razgovoru za HotSport.

 

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj Janoš Žemberi iz TSC nema blage veze s fudbalom! Doveo je Lazetića za trenera, koji je imao šansu u Partizanu pa ju je tamo prokockao i ništa nije uradio. Posle toga imao je šansu sa Metalcem u Milanovcu, gde je imao vrhunske uslove, sjajan stadion, klub sa stabilnim finansiranjem, otvorene ruke da dovodi igrače. Imao je i plejadu mladih i talentovanih igrača i šta je uradio?! Ništa! Doveo je takav klub na 14. mesto, u zonu ispadanja. Nije mi jasno šta u TSC očekuju od Lazetića?! Mislim da je TSC sada na najboljem putu za PLS!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter