0
Dejvis kup

Tennis Tenis Davis Cup Final 2013 Serbia v Czech Republic Award ceremony Davis Cup trophy Beograd, 17.11.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

POZNAT PRVI POLUFINALISTA: Evo protiv koga ćemo igrati ukoliko prođemo Kazahstan!

Objavljeno: 29.11.21 u 23:51

Hrvatska savladala Italiju ukupnim rezultatom 2:1.

Prvi meč ovih timova pripao je Lorencu Sonegu i Borni Goji. Hrvatski teniser uspeo je da uzmi prvi set posle mnogo borbe rezultatom 6:7. Italijan je uspeo da se vrati u meč pa je u drugom setu pobedom 6:2 uspeo da izjednači. Ipak, nije imao snage da potpuno preokrene rezultat pa je tako treći set pripao Goji rezultatom 2:6.

Odmah posle njih, rekete su ukrstili Janik Siner i Marin Čilić. Pobedom Hrvatska bi obezbedila prolaz u polufinale, ali izgleda da je Italijan imao veću želju. Prvi set je pripao Čiliću rezultatom 3:6 i sve je moglo biti rešeno u drugom setu. To nije dozvolio Siner, pa je nakon velike borbe uspeo da preokrene rezultat. Prvo je dobio drugi set 7:6, a onda i treći sa 6:3.

Tako je ukupni relutat bio 1:1 i sve je stalo u dubl meč. Za Italijane su igrali Fonini i Siner, a sa druge strane su imali Mektića i Pavića. Siner, vidno umoran, nije mnogo pomogao svom saigraču što su iskoristili Hrvati, koji su rutinski sa 0:2(3:6, 4:6) u setovima obezbedili pobedu.

Hrvatska je tako prvi polufinalista Dejvis kupa, a naredni protivnik biće im Kazahstan ili Srbija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter