0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Screenshot

MESI PONOVO NAJBOLJI NA SVETU: Levandosvki dobio utešnu nagradu, Ronaldo se nije ni pojavio! (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.21 u 22:29

Kao što se moglo i očekivati.

Prva nagrada koja se dodeljivala na večerašnjoj ceremoniji bila je „Kopa“, a ona je namenjena namenjena najboljem mladom igraču na svetu, a ona je pripala Barselonimom biseru Pedriju, koji je iza sebe imao fantastičnu sezonu u kojoj je odigrao više utakmica nego bilo koji drugi fudbaler.

 

Sledeća je bila nagrada za najboljeg napadača na svetu, a ona je dodeljena Robertu Levandovskom. Pričalo se da će ova nagrada pripaski Poljskom golgeteru kako bi napravili kompenzaciju jer neće dobiti glavnu nagradu.

 

Na red su onda došle dame. Nagrada za najbolju igračicu na svtu pripala je još jednom članu Barselone, a u pitanju je Aleksija Puteljas.

 

Nagrada za najboljeg golamana sveta, sasvim zasluženo, pripala je Đanluiđiju Donarumi, koji je minulog leta sa svojom reprezentacijom osvojio EURO 2020, gde je bio i izabran za najboljeg golmana turnira.

 

Pre dodele zlatne lopte, dodeljena je još jedna novoizmišljena nagrada. U pitanju je nagrada za najbolji klub godine, koja je pripala Čelziju. Klub iz Londona osvojio je Ligu šampiona i Superkup, prestoje im mečevi za borbu koji bi im doneo trofej najboljeg kluba na svetu.

 

Za kraj, došao je red na ono što su svi čekali. U konkurenciji trojice igrača između Levandovskog, Žoržinja i Mesija, pobedu je odneo argentinski mađioničar koji je po sedmi put proglašen za najboljeg igrača sveta.

 

Među deset najboljih igrača našli su se još Đanluiđi Donaruma, Kilijan Embape, Kevin de Brujne, Mohamed Salah, Kristijano Ronaldo, Engolo Kante i Karim Benzema. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter