0
Košarka

Milos Teodosic head coach Svetislav Pesic FIBA Worl Cup qualifying match Serbia - Latvia, Srbija - Letonija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo 25.11.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SRBIJA ISPUSTILA POBEDU: Prvi poraz „Orlova“ u kvalifikacijama, Belgijanci nadoknadili -14

Objavljeno: 28.11.21 u 17:55

Očajna poslednja četvrtina koštala naš tim poraza – 73:69 (13:21, 16:20, 25:22, 19:6).

Izabranici Svetislava Pešića su ispustili dvocifrenu prednost koju su imali i u poslednjoj četvrtini dozvolili preokret. Prvi nalet Belgije u trećem kvartalu su odbili, ali ovaj drugi, u poslednjoj deonici nisu, te su zabeležili prvi poraz u kvalifikacijama.

Najzaslužniji za preokret domaćih bio je Sem van Rosom, koji je postigao nekoliko bitnih trojki. Podsetimo, Srbija je u prvom kolu bila bolja od Letonije za pola koša (101:100), dok su Belgijanci lako slavili u Slovačkoj (83:57).

Na početku meča šut nas uopšte nije slušao, ali ipak izgledamo dovoljno dobro za seriju 6:0 i prvo iole ozbiljnije vođstvo koje umanjuje Van Rosom. Dve trojke Teodosića dižu prednost na maksimalnih plus osam. Sa tom prednošću se i otišlo na prvi odmor.

Na početku druge četvrtine nisu blistali igrači na obe strane, tek po jedan pogodak, Petrušev je doneo po prvi put dvocifreno vođstvo, Bako smanjio. Približili su se Belgijanci u jednom trenutku, unutrašnja linija naše ekipe ima odgovor. Raspucao se Avramović i prednost ide do plus 14 u jednom trenutku. Čim se rival približio na jednocifreni zaostatak sa pet vezanih poena Pešić reaguje tajm-autom. Sa minuta odmora vraćamo se trojkom Teodosića pa asistencijom za Petruševa – 29:41. Avramović i Petrušev su već dvocifreni sa 13, odnosno deset poena, Obasoan predvodi Belgiju sa sedam.

Mnogo bolje je domaćin izgledao na početku trećeg perioda, „Orlovi“ su slabo igrali, dozvolili protivniku da se opasno približi ali i uspeli da se konsoliduju u nastavku. Propustili su Belgijanci novu priliku da se potpuno vrate, Teodosić kaznio trojkom pa je tajm-aut zatražen sa domaće klupe. Uglavnom je Srbija bežala na dvocifreni plus a rival pokušavao da smanji u trećoj četvrtini – 54:63.

Spor početak je obeležio četvrtu četvrtinu, prazan hod na obe strane. Bako je pokrenuo Belgiju sa šest poena, nadovezao se Van Rosom i Srbija je ušla u problem. Ni posle tajm-auta koji je pozvao Pešić dugo nije bilo koša, jedini poeni u ovom periodu su oni Zagorca pa je posle dužeg vremena domaćin poveo. Konačno Petrušev prekida bar na momenat napadačku agoniju. Mvema je trojkom kaznio seriju loših poteza naših i to je bio kraj. Ostaje žal za ispuštenom pobedom.

Najefikasniji u  timu Srbije bio je Avramović sa 19 poena, Petrušev je dodao 16, Teodosić je meč završio sa 14 poena i osam asistencija. Belgiju su do pobede predvodili Van Rosom sa 20 poena, sjajan je bio Bako sa dabl-dabl učinkom, 14 poena i 11 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter