0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ Screenshot

RIMLJANI PONIŽENI U NAPULJU: Mertens predvodio Napoli do velike pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.21 u 22:52

Derbijem završeno 14. kolo Serija A.

Drugo kolo zaredom Napoli i Lacio moraju da se nadigravaju sa nekim od najvećih rivala u italijanskom šampionatu. Prošlo kolo Napolitanci su poraženi od Intera(3:2), dok su Rimljani pretrpeli poraz od Juventusa(0:2) na svom terenu.

Oba tima želela su da se vrate na pobednički put nakon što su pretrpeli poraze u prošlom kolu, ali je to mogao da uradi samo jedan tim.

Domaćini su načeli mrežu Lacija već u sedmom minutu preko Zjelinskog, a samo tri minuta kasnije Mertens povećava prednost domaćina. Pravu katastrofu najavio je Mertens novim golom u 29. minutu kada je pogodio za velikih 3:0 u prvom poluvremenu.

Ipak, Napoli nije jurio da postigne što više golova već su se usredsredili da sačuvaju svoju mrežu. Lacio je, sa druge strane, strepio da krene svim silama napred, da ne bi primili još koji gol. Upravo to im se i desilo u 85. minutu kada je Fabian Ruiz postavio konačan rezultat 4:0.

Napoli je tako uveličao otkrivanje statue Maradoni ispred istoimenog stadiona, ali i povećao prednost na vrhu tabele. Naredni meč gostuju Sasuolu. Lacio polako ali sigurno gubi trku za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sledeće kolo ugostiće Udineze.

https://www.youtube.com/watch?v=w3X9JOBHSgg

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter