0
Fudbal

FOTO: Twitter

PODELA BODOVA U DERBIJU: Žoržino od tragičara do heroja! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.21 u 19:41

Čelsi i Mančester junajted su remizirali u meču 13. kola Premijer liga

Utakmica je počela u znaku „plavih“. Hadson Odoi je pobegao odbrani Junajteda i po levoj strani šutirao u suprotan ugao, ali je De Hea uspeo da zakači loptu i spreči potencijalni pogodak. Čelsi je imao inicijativu prvih 20 minuta meča konstantno ugrožavajući gol gostiju. Ridiger je nakon toga odlično šutirao sa 20 metara, ali je prečka bila saveznik Junajteda.

Drugo poluvreme je odlično krenulo za Mančester, Bruno Fernandes je iz sopstvenog šesnaesterca ispucao loptu daleko, čak do protivničke polovine gde je usamljen ostao Žoržinjo. On je loše primio loptu, što je iskoristio Džejdon Sančo i lako realizovao 1 na 1 sa Mendijem za svoj prvi gol u Premijer ligi.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Da Žoržinjo ne bude tragičar potrudio se Aron Van Bisaka. Desni bek Junajteda je nakon kornera Čelsija faulirao Tijaga Silvu u šesnaestercu, a sudija Entoni Tejlor je pokazao na kazneni udarac. Žoržinjo se penalom iskupio za grešku pri prvom golu i izjednačio na 1:1.

Domaći su u nastavku pokušavali da preokrenu rezultat, mđutim falilo je preciznosti. Na drugoj strani „đavoli“ su tek u par navrata prišli Mendijevom golu, no ipak bez ozbiljnijih prilika.

Posle ovog meča Čelsi je i dalje na vrhu tabele sa 30 bodova, dok je Junajted osmi sa 18

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter