1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ NAKON PORAZA: „Dogodilo se ono što sam očekivao“!

Objavljeno: 28.11.21 u 19:27

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Belgije (73:69).

Belgijanci su u poslednjoj četvrtini stigli do preokreta, a energičniju igru rivala očekivao je i Pešić.

„Pre svega, hoću da čestitam belgijskoj ekipi i treneru Đerđi. Zaslužili su ovu pobedu. Sve vreme je izgledalo da kontrolišemo igru i rezultat, ali napravili smo, da kažem, 10 izgubljenih lopti i vratili smo protivnika u igru. Gubili smo lopte i gubili, a oni su postizali lake poene i povećali samopouzdanje. To je razlog zašto nismo reagovali kako smo hteli. Znao sam i pre početka treće četvrtine da će belgijski tim biti agresivniji, da će više pritiskati loptu, imati više energije, fokusa, jaču odbranu… I to se i dogodilo“, rekao je Pešić.

Srbija je u trećem kvartalu odbila nalet rivala, ali ne i u poslednjem.

„Počeli smo treću četvrtinu sa 0:9, bez dobre organizacije i povećali smo samopouzdanje belgijskom timu. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu utakmicu smo pobedili, večeras smo izgubili i ovo moramo da imamo u vidu, moramo da učimo iz ovoga. Imamo mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji i moraju da nauče kako da se igra za reprezentaciju. U njoj je malo drugačiji sistem, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da bolje kontrolišemo napade, loptu… Videli smo u ovim kvalifikacijama i to ne samo sada, već i pre, da je u svakoj utakmici teško pobediti“, dodao je on.

Dobro je skenirao tim.

„Vama nije važno, ali meni jeste, da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam s ovim momcima, talentovani su, pokazuju odličan stav, bore se za zemlju, za saigrače“, zaključio je Pešić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter