0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

MANČESTER SITI SLAVIO PROTIV VEST HEMA: Everton nastavio seriju poraza! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.21 u 18:18

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Vest Hem 2:1 u 13. kolu Premijer lige.

Ni jaka mećava nije sprečila „građane“ da stignu do nova tri boda i poravnanja sa Čelsijem na vrhu tabele, ali uz meč više. Već u 17. minutu Rijad Marez je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda nakon konsultacija sa VAR-om.

Alžirac je ipak uspeo svoj tim da dovede do vođstva kada je u 33. minutu proigrao Gindogana koji iz neposredne blizine nije imao problem da loptu smesti u mrežu. Imao je Siti minimalnu prednost sve do 90. minuta. Gradili su „građani“ loptu u uglu i čuvali vreme, a onda se niotkuda otvorio prostor, nakon čega je Žesus proigrao Fernandinja koji je iznenadio protivničkog golmana i šutirao u bliži ugao.

Vest Hem je do kraja uspeo samo da smanji u četvrtom minutu nadoknade sjajnim golom Manuela Lanzinija i donekle unese dramu u ovaj meč. U narednom kolu, Siti će gostovati Aston Vili, dok će Vest Hem dočekati Brajton.

U drugom meču dana Lester je savladao Votford 4:2 u povratku Klaudija Ranijerija na mesto najvećeg uspeha. Golove su postizali redom Džejms Medison, pa potpm Džejmi Vardi dva puta čime je izbio na drugo mesto najboljih strelaca u ligi iza Salaha, a strelce je zaokružio Ademola Lokman. Precizni za goste bili su Džošua King i Emanuel Denis.

Lester je deveti sa 18 bodova, a Votford 16. sa 13 poena. U 14. kolu, Lester će gostovati Sautemptonu, dok će Votford dočekati Čelsi. Možda i iznenađenje dana, makar na papiru, priredio je Brentford koji je sa 1:0 slavio protiv Evertona. Jedini gol postigao je sa penala Ivan Toni.

Brendford je 12 sa 16 bodova, dok je Everton 14. sa bodom manje. U sledećem kolu, Brendford će gostovati Totenhemu, dok će Everton dočekati Liverpul.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter