0
Evropske lige

Dusan Vlahovic Srbija v Azebejdzan - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd,12.10.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ITALIJA SE DIVI SRBINU: Dušan Vlahović uspeo da obori još jedan rekord koji je za mnoge bio nedodirljiv!

Objavljeno: 28.11.21 u 08:58

Srpski napadač igra maestralno!

Dušan Vlahović je u subotu, u okviru 14. kola Serije A, postigao vodeći gol na gostovanju za Fjorentinu protiv Empolija, ali nova majstorija napadača iz Zemuna, ipak nije začinjena pobedom, jer je domaćin u poslednja četiri minuta preokrenuo. Ipak, Srbin je uspeo da stigne do rekorda.

Naime, posle 61 godine oboren je rekord Fiorentine po broju golovoa koje je jedan fudbaler postigao tokom godine. Mnogi su poput Gabrijela Batistutue ili Luke Tonija pokušavali da svrgnu sa trona Šveđanina Kurta Hamrina, koji je za Violu igrao od 1958. do 1967 i koji je 1960. godine postigao 27 pogodaka. Ipak, da mu skine krunu, uspeo je Dušan. Njemu je pogodak protiv Empolija bio 28. u ovoj kalendarskoj godini, čime je oborio rekord. I ne samo to, nego je postigao i 11. gol u Seriji A, čime je pretekao Ćira Imobilea i izbio na prvo mesto liste strelaca.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter