0
Košarka

Milos Teodosic head coach Svetislav Pesic FIBA Worl Cup qualifying match Serbia - Latvia, Srbija - Letonija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo 25.11.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SVETISLAV PEŠIĆ SKREĆE PAŽNJU PRED BELGIJU: Dugo su zajedno, njihovi igrači znaju da igraju – mislim da imamo veći potencijal!

Objavljeno: 27.11.21 u 15:17

Trebalo bi da to bude lakši meč nego protiv Letonije.

Košarkaška reprezentacija Srbije će u nedelju od 15.30 odmeriti snage sa selekcijom belgije, u drugom kolu kvalifikacija za SP. Orlovi su u prvom kolu savladali Letoniju u jednom zahtevnom meču, rezultat je bio 101:100, a pred susret sa Belgijom, selektor Svetislav Pešić se osvrnuo na njihove kvalitete.

– Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju. Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati, počeo je Pešić.

Filip Petrusev Reprezentacija kosarka Srbija – Italija FIBA Olimpijski Kvalifikacioni Turnir Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 4.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Potom je potvrdio vest da će Alen Smailagić biti van stroja zbog povrede skočnog zgloba. Njega će zameniti centar Efesa Filip Petrušev koji je tek stigao nakon vrlo teške utakmice u Evroligi.

– Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo, zaključio je Pešić.

Dusan Ristic Aleksa Avramovic FIBA Worl Cup qualifying match Serbia – Latvia, Srbija – Letonija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo 25.11.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Košarkaš Fuenlabrade i centar Srbije Dušan Ristić, takođe se osvrnuo na kvalitete Belgije.

– Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu, rekao je Ristić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter