0
Košarka

Milos Teodosic FIBA Worl Cup qualifying match Serbia - Latvia, Srbija - Letonija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo 25.11.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

NAJBOLJA PETORKA JE REZEVRISANA ZA SRPSKOG MAĐIONIČARA: Teodosić i bivši košarkaš Partizana predvode tim kola kvalifikacija za SP! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.21 u 13:30

Na redu je Belgija.

Košarkaši Srbije, trijumfalno su započeli kvalifikacije za SP pobedom nad Letonijom sa 101:100. Gledali smo vrlo neizvesnu utakmicu, u kojoj je pitanje pobednika rešeno u poslednjim sekundama kada je Marko Jagodić Kuridža pogodio slobodno bacanje. Našu selekciju predvodio je kapiten Miloš Teodosić sa 21 poenom i 9 asistencija za oko 24 minuta na terenu.

Ova partija, košarkašu Virtusa iz Bolonje donela je i mesto u najboljoj petorci prvog kola kvalifikacija za SP. Pored Teodosića, svoje mesto našao je i beloruski košarkaš Artjom Parahovski čija je selekcija iznenadila Tursku. Nekadašnji košarkaš Partizana je uz 16 poena, uhvatio 9 skokova i zabeležio 4 blokade, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti 26.

Najkorisniji u prvom kolu bili su Tadeus Mekfeden koji nastupa za Gruziju, kao i Osvaldas Olisevičijus košarkaš Litvanije, koji su sakupili indeks korisnosti 29. Mekfeden je protiv Ukrajine blistao sa 27 poena i 9 asistencija, dok je Olisevičijus protiv Bugarske ubacio 20 poena i uhvatio 9 skokova.

Svoje mesto u idealnoj petorci našao je i Tedi Okerafor iz Velike Britanije koja je šokirala Grčku. On je ubacio 19 poena. na sajtu FIBA, navijači takođe mogu glasati i za MVP-ja kola. Trenutno vodi Mefeden sa 43% glasova, dok je Teodosić na 21% glasova publike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter