2
Evroliga

Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague Beograd, 26.11.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVEZDA BEZ REŠENJA ZA SJAJAN ŠUT UNIKSA: Večeras je popustila odbrana crveno-belih, ruski tim je to iskoristio pa ubedljivo slavio!

Objavljeno: 26.11.21 u 21:05

Tim sa Malog Kalemegdana pretrpeo je osmi poraz u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u 12. kolu Evrolige od Uniksa. Gosti iz Rusije pokazali su raskošni napadački talenat. Gosti iz Rusije postigli su čak 16 trojki iz 32 pokušaja, za dva su bili još bolji 20 od 27 i u takvim okolnostima bilo je nemoguće suprotstaviti se ekipi punoj NBA iskustva i talenta. Uniks je upisao pobedu rezultatom 98:78.

Najefikasniji među crveno-belima bio je Holins sa 15 poena. Dvocifreni su bili i Nejt Volters koji je ubacio 13, Ognjen Dobrić sa 11 i Nikola Kalinić koji je meč završio sa deset poena.

Energija u redovima Crvene zvezde nije bila na prepoznatljivom nivou od početka. Iskusni rival je znao to da iskoristi i ekspresno napravio seriju 8:0. Crveno-beli su pokušali da se vrate u igru, ali nisu uspeli da pronađu ritam. Dejan Radonjić je menjao igrače, tražio raspoloženu petorku međutim do kraja četvrtine Uniks je uspeo da zadrži ubedljivo vođstvo. Zakucavanje Holinsa pred kraj četvrtine vratilo je Crvenu zvezdu na 10 poena zaostatka (16:26).

Druga deonica je počela serijom novom serijom rivala 7:2, ali je uz pomoć svesrdne podrške navijača Crvena zvezde reagovala. Furiozna serija 11:0 u potpunosti je vratila crveno-bele u igri (32:35). Crveno-beli su imali šansu i za potpuni povratak u egal, ali je Uniks pronašao opet šut za tri poena odbio nalet i sa osam poena razlike otišao na veliki odmor 39:47.

Treća četvrtina je bila presudan i da se odluči pitanje pobednika. Ajzea Kenan i Džejlen Braun bili su nerešiva enigma za odbranu Crvene zvezde. Uzinski i Spisu su odigrali jednu od najboljih partija u sezoni i Uniks je sredinom četvrtine stekao velikih 19 poena prednosti (44:63).

Publika je pokušavala, Zvezda ulagala poslednje atome snage, ali je definitivno danas naišla na snažnijeg rivala. U takvim okolnostima rezultatskog povratka nije bilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

2 Komentara

  1. Najnovije ‘predskazanje“…moye….ako cemo Mi Sr bi stati pod sljivoo, onda ce potomci Coor***VE stati pod ‘pechurQ’..od atom ske centra LEEE le le LELEEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter