1
Evrokupovi

Nenad Krsticic (L) Mirko Ivanic Slavoljub Srnic Strahinja Erakovic (R) Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Ludogorets Razgrad Beograd, 25.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

EVO ŠTA JE ZVEZDI POTREBNO ZA NASTAVAK UČEŠĆA U LIGI EVROPE: Postoji nekoliko scenarija!

Objavljeno: 26.11.21 u 13:17

Neće biti lako.

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su doneli novu radost svojim navijačima pobedom nad Ludogorecom u 5. kolu Lige Evrope. Mirko Ivanić je bio čovek odluke, u 57. minutu je sjajno šutirao sa preko 20 metara i tako nakon poraza Brage od Mitjilanda, Zvezdu poslao na prvo mesto u grupi.

Ipak, ishod utakmice u Danskoj i nije toliko povoljan za crveno-bele. U poslednjem kolu Mitjiland će se sastati sa Ludogorecom, gde je sigurno favorit za pobedu, dok će Zvezda gostovati u Portugalu. Izabranici Dejana Stankovića sada imaju 10 bodova, Braga 9, a Mitjiland 8, što crveno-belima otvara 3 moguća scenarija.

Ako pogledamo tabelu, možemo zaključiti da je Zvezdi za proleće u LE potreban makar bod protiv Brage. Ipak, pobeda u Portugalu, srpskom šampionu bi zagarantovala prvo mesto u grupi i direktan prolaz u 1/8 finala drugog po rangu takmičenja u Evropi.

Pobedom nad Ludogorecom, Zvezda je matematički obezbedila makar učešće u 1/16 finala Lige konferencija. To znači da bi u slučaju pobede Mitjilanda nad Ludogorecom i poraza od Brage, crveno-beli odmerili snage sa nekim drugoplasiranim timom iz grupe LK.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter