0
Košarka

POLUVREME U „PIONIRU“: Srbija gubi, publika nezadovoljna!

Objavljeno: 25.11.21 u 20:56

Košarkaši Srbije počeli su kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

„Orlovi“ u hali Aleksandar Nikolić dočekuju reprezentaciju Letonije u okiru kvalfikacija za Mundobasket. Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je pre početka meča da će ovo biti pravi izazov za Srbiju.

Srbija je bolje otvorila meč i do prvih poena stigla preko Jagodić – Kurdiže. Letonija nije dozvolila „Orlovima“ da se steknu veliku prednost i a pre razultatu 11:9 Bertans izjednačava rezultat. Smailagić je pogodio neke važne poene, ali igrači Letonije su šutirali kao na treningu i nisu imali ni jedan promašaj iz igre. Do kraja četvrtine nastavili su sjajnom realizacijom i imali su samo jedan promašaj te se na pauzu otišlo pri rezultatu 33:28 za Letoniju.

Drugu četvrtinu je ponovo poenima otvorio Jagodić-Kuridža, ali Letonci na drugoj strani nastavljaju  sa odličnim šutem i Zoriks pogađa uz zvuk sirene. Srbiju u igru vraća Avramović košem za tri poena i smanjuje prednost na 38-42. Smailagić natavlja sa sjajnom partijom i pogađa još jedan šut za tri poene i dovodi Srbiju na samo poen razlike, a zatim Avramović donosi prednost „Orlovima“ . Do kraja poluvremena je Letonija napravila seriju 5:0, ali Teodosić uspeva da smanji tako da se na poluvreme otišlo pri rezultatu 52:56 za Letoniju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter