0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAKVA DRAMA U PIONIRU, SRBIJA ODNELA BITNU POBEDU: Orlovi preživeli loše suđenje i neverovatno raspoložene Letonce! (FOTO)

Objavljeno: 25.11.21 u 22:14

Ni malo lak debi za Svetislava Pešića.

Košarkaši Srbije su savladali Letoniju na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo rezultatom 101:100. Gledali smo neverovatno raspoleženu gostujuću ekipu, ali su Orlovi znali kako da odgovore na sve izazove. Naša selekcija je pokazala neverovatnu želju za pobedom, videli smo nekoliko zaista izuzetnih akcija koje su oduševile publiku.

Posebnu pažnju treba posvetiti i sudijskom kriterijumu, koji je u najblažu ruku bio loš. Letonci su igrali dosta agresivnije, sa više kontakta, a arbitri su im to dozvolili i pored nekih očiglednih faulova. Naravno, to ne umanjuje sjajnu igru gostiju.

FOTO: STARSPORT

jedan od tragičara ovog susreta je i Partizanov košarkaš Rodions Kuruc. Letonac je prvo napravio nepotreban faul nad Jagodićem Kuridžom koji je realizovao dva bitna slobodna bacanja. Samo nekoliko napada kasnije, Kuruc je udario i Miloša Teodosića, na oko 20 sekundi do kraja, a kapiten Srbije je takođe bio precizan sa linije penala.

U poslednjem napadu, pri rezultatu 100:100, gosti su pokušali da udvajanjem odseku Teodosića, ali je on pronašao Marka Jagodića Kuridžu koji je iznudio novi faul Letonaca. Košarkaš Budućnosti je pogodio prvo, a nakon saveta selektora Pešića promašio drugo slobodno bacanje za veliku pobedu naše selekcije.

Najefikasniji u našem timu bili su kapiten Miloš Teodosić sa 21 poenom i 9 asistencija. Avramović je uz 17 poena dodao 7 asistencija i 5 skokova, dok je Marko Jagodić Kuridža stao na 16 poena. treba istaći i sjajnu rolu Alena Smailagića koji je postigao 15 poena. Na drugoj strani, Srbija nije imala rešenja za Lomazsa koji je obruč Orlova izrešetao sa 33 poena, dok su Dairis Bertans i Grazulis stali na 17 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter