0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

‘ZNAM 95 ODSTO TIMA ZA LUDOGOREC’: Stanković otkrio da će napadač ostati van stroja za meč LE – ‘Najbitnija utakmica u polusezoni’

Objavljeno: 24.11.21 u 16:15

Crvena zvezda će sutra u 18 časova i 45 minuta dočekati ekipu Ludogoreca u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba tima iz Ljutice Bogdana.

Dejan Stanković se na konferenciji za medije prvo se osvrnuo na zdravstveni bilten.

– Nema Degeneka i Gobeljića zbog crvenog kartona iz prošle utakmice. Sanogo se vratio, videćemo da li može da odigra čitav meč, tu je i Falko, a Dioni je nažalost van stroja. Sve u svemu nije loše. Zadovoljan sam kako smo izgledali 70 minuta u Lučanima. Osim prvih 20 minuta, sve ostalo je bilo fenomenalno. Hvatamo zalet do 15. decembra i polusezone. Do tada ćemo igrati na svaka tri dana, a već sutra je jedna od najbitnijih utakmica u polusezoni. Evropa je Evropa, tu svako ide na pobedu. Vidim da se priča da će Ludogorec doći bez nekoliko igrača, ali ako vratimo film i mi smo u Razgradu bili bez nekolicine bitnih, pa smo ostvarili jednu od lepših pobeda u poslednje vreme. I njihov trener najavljuje da dolaze po pobedu – normalno, niko neće reći da planira da izgubi. Svi znate šta pobeda može da nam donese. Ko god da izađe protiv nas, kakva god formacija ili tim, idemo maksimalno. Naravno, poštujemo ih, odlični su u poslednjih 10 godina, kako u Bugarskoj, tako i u Evropi. Na ovo gledam kao na jednu od najbitnijih utakmica u polusezoni, počeo je Stanković.

Šef stručnog štaba Zvezde zna kakav će tim izvesti sutra.

– Ne razmišljam o tome kako će oni izaći na teren, jer prosto do početka meča ne mogu da saznam sastav protivnika. Što se nas tiče, znam 95 posto tima i toga kako ćemo se suprotstaviti Ludogorecu. Mi smo samokritični, ne bežimo od odgovornosti, a zadovoljstvo je raditi s nekim ko ima pristup da i kad pogreši, bude svestan toga. Takvi su moji igrači, a radimo na tome da greške svedemo na minimum. Naš stil igre je ofanzivan, a normalno je da ako ne kazniš protivnika, možeš da očekuješ pad koncentracije na drugoj strani. Ne opravdavam, mada razumem da ti neko stvori šansu ili dve, ali zato imamo odbranu i golmana.

FOTO: STARSPORT

Navijača, barem onih odraslih neće biti, zbog suspenzije UEFA, ali će zato sa tribina crveno-beli imai podršku dece, kao protiv Kairata.

– Naravno da će nam nedostajati navijači. U Lučanima su bili iza naše klupe, davali nam vetar u leđa. Igrali smo pred decom protiv Kairata, bila je lepa i prijatna atmosfera. Zvezdaš je zvezdaš, da li je dete ili odrastao, manje je važno, svi će biti uz nas. Treba odigrati jaku i takmičarsku utakmicu za one koji neće moći da dođu na Marakanu, da obezbedimo proleće u Ligi Evrope. Ne zavisi od nas, ali mi cilj moramo da ostvarimo.

Neće Stanković pratiti kako se odvija rezultat na meču Midtjiland – Braga, barem dok se ne završi utakmica Crvena zvezda – Ludogorec.

– Moramo da pobedimo da bismo mogli da se nadamo nečemu. Bitno je da osvojimo tri boda, a šta bude u Danskoj – biće. Neću imati nikakvu komunikaciju sa bilo kim oko rezultata sa meča Midtjiland – Braga, za vreme naše utakmice. Do sad to nisam radio, neću ni sutra. Isključivo sam fokusiran na to kako ćemo da odigramo.

Za kraj, samo reči hvale ima za formu mladog Njegoša Petrovića.

– On je fenomenalan u poslednjih nekoliko utakmica. To je onaj Njegoš kog sam upoznao kad sam došao u Zvezdu. Veliko samopouzdanje, jak ritam, mnogo duela, a mirniji je na lopti u poslednje vreme. Zvezda je teška, ima mnogo pritiska, ali tu smo da istrpimo i sačekamo svakog. Po tome kako sad igra – može da igra bilo gde, zaključio je Stanković.

(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter