0
Evrokupovi

Partizan - Gent UEFA Conference League 21.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MOTIVISANI PARTIZAN PUTUJE U ESTONIJU: Crno-beli pobedom obezbeđuju čak milion evra!

Objavljeno: 23.11.21 u 09:40

Drugo mesto je zagarantovano, Gent mora da pobedi. 

Partizan je u nedelju odigrao veoma dobru utakmicu protiv Vojvodine, kluba koji mu je u prethodnih 10-ak godina pravio najviše problema od svih domaćih klubova, čak više nego Crvena zvezda. Ubedljiva pobeda(4:1) je bila logičan rezultatski ishod jedne igračke dominacije nad novosadskim crveno-belima. Liderska pozicija na tabeli Super lige Srbije je time utvrđena, a u preostala četiri prvenstvena kola do zimske pauze će se tražiti maksimalan bodovni učinak i overa nezvanične titule jesenjeg šampiona – prve nakon dugih i predugih 7 godina čekanja kluba i njegovih navijača na tako nešto.

U ponedeljak je ekipa imala slobodan dan, a od danas kreću pripreme za novo evropsko iskušenje, za gostovanje u estonskom Talinu u okviru 5. kola grupne faze UEFA Lige konferencija.

Ekspedicija crno-belih u Talin putuje u sredu u prepodnevnim časovima, što znači da nećemo prisustvovati reprizi načina putovanja u Belgiju. Dakle sve će ovaj put ponovo teći nekim ustaljenim tokom kada su u pitanju evropska gostovanja, a interesantno je da je UEFA ovaj meč, koji je prvobitno trebalo da se igra tek od 21.00 čas, pomerila već za 16.30 po srpskom vremenu. Razlog za to je geografska lokacija Talina koji se nalazi na severu Evrope, sa uobičajenim oštrim zimskim klimatskim uslovima, pa pošto se već približismo kraju novembra meseca – svakako da će ova popodnevna satnica više odgovarati fudbalerima oba tima.

Takmičarska situacija u grupi „B“ je pre pretposlednjeg kola takva da Partizan, kao drugoplasirani, ima 3 boda zaostatka za vodećim Gentom i po ogromnih 5 bodova prednosti nad Florom i Anortozisom. S obzirom i na našu znatno bolju gol razliku od Estonaca i Kiprana, kao i na činjenicu da su protiv oba kluba u prvim mečevima slavljene ubedljive pobede (od po 2:0), sasvim je jasno da bi i remi u Estoniji sa 95% verovatnoće garantovao crno-belima i pre poslednjeg kola u grupi novo evropsko „zimovanje“ i nastup u baražu koji u februaru 2022. godine prethodi 1/8 finala UEFA Lige konferencija, inače zakazanoj za mesec mart 2022.

Stremeći pobedi u Talinu, najmanje će se misliti o nagradi od 500.000 € sa kojima UEFA premira svaku pobedu u grupnoj fazi Lige konferencija(remi vredi 166.000 €), ali je činjenica da je reč o iznosu koji je itekako značajan za svaki klub sa ovih prostora, pa i za Partizan koji gro svojih finansijskih prihoda ostvaruje iz transfera svojih igrača, a odmah zatim i od nagrada UEFA za igre i rezultate ostvarene u evropskim klupskim takmičenjima. Sem pomenutih 500.000 €, pobeda u Talinu bi, da ponovimo, značila automatski i sigurno „zimovanje“ u Evropi, a ako bi se ono obezbedilo i „samo“ sa 2. mesta u grupi – to bi opet donelo u klupsku kasu i dodatnih 625.000 € (premija za 2. mesto u grupi je 325.000 €, a svaka ekipa koja u februaru bude igrala baraž dobiće i premiju od dodatnih 300.000 €)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter