0
Košarka

Rodions Kurucs Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

LETONAC POKUŠAVA DA SHVATI OBRADOVIĆA: „Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu“!

Objavljeno: 23.11.21 u 11:50

Traje adaptacija na evropsku košarku. 

Definitivno da je Rodion Kuruc glasio za jedno od najvećih pojačanja Partizana tokom minulog leta, ali letonski reprezentativac ne uspeva baš da shavati šta od njega očekuje trofejni trener.

„Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu“ – rekao je Kuruc.

Zasada se nije posebno istakao, a najviše tome doprinose igre Smailagića, Ledeja i Pantera. Ipak, Kuruc smatra da može više samo kad bi shvatio očekivanja Obradovića.

„Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu“ – nastavio je Letonac.

Imajući u vidu da je protekle tri sezone proveo u NBA, još uvek mu treba vremena da se priseti kako izgleda evropska košarka.

„Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku“ – rekao je Kuruc u razgovoru za letonski portal „Janus“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter