0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

BIRMANČEVIĆ ASISTIRAO, MALME PODELIO PLEN SA ZENITOM: Šampion Evrope ubedljiv u Londonu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.21 u 22:59

U utorak je odigrano osam utakmice grupne faze Lige šampiona!

Malme je na ‘Elada‘ stadionu pokušao da uđe u trku za treće mesto u grupi H, koje direktno vodi u nokaut fazu Lige Evrope. Švedski predstavnik u elitnom takmičenju nije uspeo da dođe do trijumfa i šanse za proleće u Evropi su sve manje. Malme je podelio plen sa ekipom Zenita. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Prednost domaćinu doneo je danski vezista, Soren Riks. Iskusni fudbaler je iskoristio asistenciju Veljka Birmančevića i savladao je Keržakova u 28. minutu meča.

Gosti iz Sankt Peterburga nisu uspeli da uspostave očekivanu ‘prevlast’ na terenu. Zenit je bio konkretniji rival, ali nije dominirao u polju.

Veliku šansu za izjednačenje propustio je reprezentativac Rusije, Artem Dzjuba. Napadač nije realizovao jedanaesterac u 52. minutu.

Zenit je u 86. minutu ostao sa igračem manje na terenu. Ipak, to nije omelo igrače ekipe iz Rusije da dođu do željenog izjednačenja. Sudija Treimanis je ponovo pokazao na belu tačku! Igrao se 2. minut sudijske nadokande kada je Jaroslav Rakitski zatresao mrežu domaće ekipe i postavio konačan rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi H je odigrana još jedna interesantna utakmica. Na papiru bio je to jedan od derbija 5. kola grupne faze, ali na terenu je izgledalo sasvim drugačije. Aktuelni šampion Evrope, ekipa Čelsija, razbila je Juventus.

Crno-beli iz Torina nisu imali rešenje za raspoloženu ‘četu’ Tomasa Tuhela. Čelsi je slavio sa 4:0 i tako je preuzeo vodeću poziciju u grupi

Prvi pogodak na meču viđen je u 24. minutu. Mladi Trevor Čaloba je izmamio osmehe na licu domaće publike.

Navijači su više uživali u drugom delu igre. Domaći su dupliarali prednost u 56. minutu, kada se u strelce upisao Ris Džejms.

Ubrzo je Čelsi rešio pitanje pobednika, pošto je samo 120 sekundi nakon Džejmsovog gola, mrežu Juventusa zatresao i Kalum Hadson-Odoi.

Plavi iz Londona su pobedu ‘overili’ u 5. minutu sudijske nadoknade. Reprezentativac Nemačke, Timo Verner, na rutinski način je iskoristio asistenciju Hakima Ziješa.

Rezultati: 

Dinamo Kijev – Bajern Minhen 1:2

Viljareal – Mančester junajted 0:2

Barselona – Benfika 0:0

Čelsi – Juventus 4:0

Lil – Salcburg 1:0

Malme – Zenit 1:1

Sevilja – Volfsburg 2:0

Jang Bojs – Atalanta 3:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter