1
Košarka

FOTO: Screenshot/ Bleacher Report

NBA: Nezapamćen haos! Lebron udario Stjuarta, igrač Deotroita besan i krvav jurio da ga bije – držalo ga 10 ljudi! (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.21 u 08:18

Nezapamćen incident obeležio je noć za nama u NBA ligi.

Košarkaši LA Lejkersa su prekinuli seriju od tri vezana poraza i na gostovanju savladali Detroit Pistonse sa 121:116, ali rezultat, igra, dobri potezi ili nešto tome slično nisu stvari po kojima će ostati upamćen ovaj susret, već je sve u senku bacio sukob Lebrona Džejmsa i Ajzee Stjuarta.

Naime, sve se zbilo na startu treće četvrtine kada su pomenuti košarkaši bili u borbi za loptu nakon slobodnih bacanja, a onda je Lebron udario Sjuarta laktom u glavu i pocepao mu arkadu. To je izazvalo bes kod krilnog košarkaša Pistonsa, koji je kao ‘razjareni bik’ na sve načine pokušavao da dođe do ‘kralja’ i obračuna sa se njim, ali i ostalih igrača Lejkersa koji su ga provocirali, pre svih Vestbruka. Umalo nije došlo do opšte tuče na terenu, ali koliko je Stjuart bio ljut svedoče snimci na kojima se vidi da ga u jednom momentu drži čak deset igrača. Na kraju, i jeda i drugi su zaradili isključenje.


(VIDEO:YouTube/Bleacher Report)

Što se srpski igrača tiče, oni u noći za nama nisu imali zapaženiji učinak. Nikola Jokić se pred poraz Denvera od Finiksa (126:97) zagrevao, ali nije igrao, baš kao ni prošli meč svog tima. To se odrazilo na rezultat, a američki novinar Majk Singer objavio je i sliku srpskog centra na kome se vide zavoji oko desnog zgloba ili specijalne trake koje treba da pruže podršku povređenoj ruci. Denver je u seriji od tri pojasa i Nikolin povratak sa velilim nestrpljenjem čekaju svi u Koloradu.

U odsustvu Luke Dončića, Dalas Maveriksi su poraženi od Los Anđeles Klipers sa 97:91, a srpski centar Boban Marjanović je na terenu proveo samo tri minuta i za to vreme ubacio šest poena (2/3 iz igre, 2/2 bacanja). Golden Stejt Voriorsi su nastavili sa pobedama, a poslednji u nizu je pao Toronto (119:104). Ipak, učinak Nemanje Bjelice nije bio preterano veliki, srpski košarkaš je za četiri minuta na terenu ubacio poen sa linije penala i imao skok, dok je iz igre šutirao 0/4.

NBA, rezultati:

LA Klipers – Dalas 97:91

Detroit – LA Lejkers 116:121

Čikago – Niksi 109:103

Finiks – Denver 126:97

Golden Stejt – Toronto 119:104

Standings provided by SofaScore LiveScore


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter