FOTO: FK Crvena zvezda
in , ,

‘INICIJATOR MOJE SMENE JE VOĐA NAVIJAČA’: Dr Miljko Ristić bez dlake na jeziku – progovorio o ‘smeni’ u FSS pa osuo paljbu po ovim ljudima!

Poznati hirurg otvorio dušu.

Čuveni kardiolog, hirurg i profesor doktor Miljko Ristić od skoro više nije na čelu Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Ovo je iznenadilo mnoge, kao i njega samog.

On je ‘skinut’ sa tog mesta jer su pojedini ljudi u FSS nezadovoljni odlukom da se odloži utakmica između Crvene zvezde i Voždovca.

– Iznenađen sam smenom, vest sam saznao iz sredstava javnog informisanja. Počelo je sve odloženom utakmicom Crvene zvezde i Voždovca, iako su sprovedene kompletne mere, shodno proceduri – izjavio je Ristić za „Sportski žurnal“.

Zna Ristić ko je najzaslužniji za njegovu smenu.

Inicijator moje smene je Jovan Šurbatović. Razumem donekle generalnog sekretara FSS-a, izbori su na pragu, mora da održava dobre veze sa strukturama Partizana i Zvezde – ističe Ristić pa nastavlja:

Rekao mi je da mora da se igra, jer nema slobodnih termina. Odgovorio sam mu da bi trebalo da poštuje propise. Slučaj je bio delikatan, da su samo dvojica donela potvrde o koroni, imali bismo obavezu izolacije od 24 časa. Dostavljeni izveštaji bili su dovoljni za odlaganje. Jesenas je u jeku epidemije bilo uslova i za prekid prvenstva. Nije slučaj Crvene zvezde jedini, odlagane su utakmice niškog i kragujevačkog Radničkog, Novog Pazara, Radnika…

Ristića su neke tvrdje posebno pogodile.

– Najviše me pogodila tvrdnja Šurbatovića da sam u sukobu interesa. Rekao sam mu da je on kao vođa navijača Crvene zvezde u većem sukobu interesa. Nisam pregledao nijednog fudbalera, već konstatovao izveštaj kolege. Ponizio je lekarsku profesiju. Nije na tim izveštajima potpis istog lekara, već sasvim različitih. Nije bilo razloga za sumnju. I još jedna stvar o sukobu interesa – ne primam platu za angažovanje ni u Crvenoj zvezdi, ni u FSS.

Čuveni doktor ističe da je svojevremeno Šurbatovića vozio na infektivnu kliniku, kada je oboleo od korona virusa.

– Šurbatovića, obolelog od korone, vozio sam i smestio na Infektivnu kliniku. Imao je pravo da me smeni, ali ne na takav način. Ako je sumnjao u izveštaje, mogao je da proveri. A, ne da na mom slučaju zadovoljava interese Partizana – završio je Miljko Ristić.

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘JAKO SAM NEZADOVOLJAN I LJUT’: Đorđević besan nakon poraza od Partizana, jedna stvar ga je izbacila iz takta!

NAŠI TENISERI UPALILI MOTORE: Odrađen prvi trening, Troicki ne krije zadovoljstvo – evo kakva je atmosfera na treningu! (VIDEO)