0
Fudbal

FOTO: Youtube/ Screenshot

FIFA SKRATILA SPISAK NA 11 IGRAČA: Ko su najbolji fudbaler i golman, a ko trener!?

Objavljeno: 22.11.21 u 19:16

Biće teško izabrati jednog među njima. 

Od 2016. godine FIFA je uvela još jednu individualnu nagradu za fudbalere, ali i trenere. U pitanju je „The Best“ koju Fudbalska asicijacia deli za najboljeg igrača sveta, objedinjenu sa zlatnom loptom.

Među kandidatima koji su u trci za prestižnu nagradu nalaze se Karim Benzema, Kevin de Brujne, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski, Lionel Mesi, Nejmar, Erling Haland, Žoržinjo, Engolo Kante, Kilijan Mbape i Mohamed Salah.

Ovu nagradu do sada su osvojili Kristijano Ronaldo – dva puta, Luka Modrić, Lionel Mesi i Robert Levandovski. 

U najuži krug golamna koji će se boriti za nagradu, moglo bi se reći da svi imaju ravnopravne šanse i definitivno neće biti iznenađenje ukoliko bilo koji od kandidata osvoji nagradu. Među kandidatima se nalaze Alison Beker, Đanluiđi Donaruma, Eduard Mendi, Manuel Nojer i Kasper Šmajhel.

Osvajači ovog individualnog trofeja u konkurenciji golmana bili su Đanluiđi Donaruma, Tibo Kurtoa, Alison i Manuel Nojer.

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera Antonio Konte, Hansi Flik, Pep Gvardiola, Roberto Manćini, Lionel Skaloni, Dijego Simeone i Tomas Tuhel. 

Dosadašnji osvajači bili su Klaudio Ranijeri, Zinedin Zidan, Didije Dešamp i Jirgen Klop – dva puta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter