0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Vojvodina Beograd, 21.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

UBEDLJIV TRIJUMF PARTIZANA: Simić vratio nadu Vojvodini, a onda je usledio brz odgovor domaćina! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.21 u 17:50

Crno-beli opravdali ulogu favorita!

Završena je još jedna utakmica 17. kola Superlige Srbije. Aktuelni vicešampion Superlige, Partizan, savladao je ekipu Vojvodine. Ekipa iz Beograda je bila bolja sa 4:1.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Vojvodina
Beograd, 21.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Izabranici Aleksandra Stanojevića su preuzeli inicijativu i kontrolisali su posed lopte od uvodnih minuta meča. Ekipa iz Novog Sada je poznata po disciplinovanoj igri u defanzivnoj liniji i bilo je jasno da crno-beli neće lako dolaziti do kaznenog prostora gostujućeg tima.

Partizan je odličnu priliku propustio sredinom prvog poluvremena. Slobodan Urošević je pokušao iz neposredne blizine, ali Simić je intervenisao na fantastičan način.

Prvi deo igre je obeležio i sudar glavama Lazara Pavlovića i Nemanje Čovića. Oba igrača su uspela da se oporave. Ipak, u nastavku je došlo do prinudne izmene u redovima gostujuće ekipe. Teren je zbog povrede napustio iskusni defanzivac, Dušan Stevanović.

Danilo Pantić je doveo domaće u prednost! Vezista je uputio udarac iz kaznenog prostora i niko od gostujućih igrača nije uspeo da reaguje. Bivši fudbaler Čelsija je postigao drugi pogodak ove sezone.

Partizan je nastavio u istom ritmu. Vojvodina je defanzivno izgledala odlično do pogotka Danila Pantića, a crno-beli su onda iskoristili psihološku prednost i želeli su da u potpunosti ‘slome’ otpor protivnika.

U 42. minutu je usledio sjajan solo prodor Kvinsija Meniga i Holanđanin je na sjajan način savladao golmana ‘Stare dame‘ iz Novog Sada.

Nakon blede igre u prvom poluvremenu, izgledalo je kao da Vojvodina nema snage da se ozbiljne suprotstavi domaćinu. Ipak, crveno-beli su brzo demantovali tu konstataciju većine ljubitelja fudbala.

Nemanja Čović je uposlio Veljka Simića, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je savladao Popovića.

Izabranicima Slavoljuba Đorđevića se vratila energija, ali Partizan je uspeo da smiri ritam utakmice. Crno-beli su tempo igre prilagodili svojim potrebama.

Gosti su ‘zaradili’ dva žuta kartona u kratkom vremenskom intervalu. Sudija Lazar Lukić je pokazao žuti karton Borisu Kopitoviću u 49. minutu, a zatim je na isti način kažnjen i Miloš Devetak samo tri minuta kasnije.

Aleksandar Stanojević je napravio prvu izmenu u 64. minutu. Mladi Lazar Pavlović je napustio teren, a zamenio ga je Nemanja Jović. Mladi reprezentativac Srbije je uneo dodatnu energiju na teren. Nema sumnje da je njegova ‘svežina’ doprinela ofanzivi crno-belih. 

Iskusni Miloš Jojić je odlično izveo udarac iz ugla u 69. minutu, a najviši na skoku bio je Rikardo Gomeš. Snažni napadač se snašao i savladao je golmana Simića. Gomeš se u strelce upisao 17. put ove sezone.

Konačan rezultat postavljen je samo tri minuta kasnije. Bivši vezista Borusije Dortmund, Miloš Jojić, pogotkom je stavio tačku na susret u Humskoj.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Vojvodina
Beograd, 21.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan u narednoj rundi odlazi na ‘Krov‘, gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Vojvodina će mini seriju loših rezultata pokušati da prekine u Lučanima, 29. novembra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter