DRAGAN STOJKOVIC PIKSI trener i STEFAN MITROVIC fudbaler Srbije na press konferenciji u SC FSS Stara Pazova, 10.11.2021. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Srbija
in

PIKSI IMA VIZIJU ZA „ORLOVE“: „Hoću da igramo najbolji fudbal u Evropi“!

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, smatra da plasman na Mundijal u Katar nije nikakvo čudo.

On je u razgovoru za „Novosti“ rekao kako je to plod zajedničkog rada i dodao da će nastojati da nastavi niz dobrih rezultata.

„Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas, uspeh srpskog fudbala“, kaže Stojković.

Nije mogao da otkrije kakvi su naredni planovi.

„Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo“.

Na kraju, rekao je da želi da Srbija igra „najlepši fudbal u Evropi“.

„Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion, žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti“, obećao je selektor.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

KRAJ ZA NORVEŽANINA: Junajted zvanično otpustio Solskjera!

PEŠIĆ O ODZIVU IGRAČA: „Nekada su klubovi lobirali da njihovi igrači igraju u reprezentaciji, danas me ni menadžeri ne zovu“!