0
Košarka

(191109) -- KAUNAS, Nov. 9, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of FC Barcelona Lassa Svetislav Pesic reacts during the Euroleague basketball regular season match between Lithuania's Zalgiris Kaunas and Spain's FC Barcelona in Kaunas, Lithuania, Nov. 8, 2019. (Photo by Alfredas Pliadis/Xinhua)

PEŠIĆ O ODZIVU IGRAČA: „Nekada su klubovi lobirali da njihovi igrači igraju u reprezentaciji, danas me ni menadžeri ne zovu“!

Objavljeno: 21.11.21 u 13:33

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je pred start kvalifikacija za Mundobasket.

Pred utakmice sa Letonijom u Beogradu i Belgijom u Monsu, Pešić nije skratio spisak od 24 kandidata.

Govorio je i o tome zašto to nije učinio, ali i da se susreće sa problemom odziva igrača.

„Ako želite na OI onda se pripremajte za OI. Već sada od ovog meseca. Možda mi ne verujete, a hoćete kasnije, sve igrače koje smo zvali su prihvatili kao izazov. Imamo drugu situaciju da su prošla vremena kada su klubovi, čak i u moja vremena 2000-ih, da lobiraju da njihovi igrači igraju u reprezentaciji. Čak ni menadžeri me ne zovu. Niko mi nije rekao ‘Slušaj Kari, možda ga ne znaš, a on je dobar…’. Sve se menja. Dogovor je bio da se u ABA sve igra u petak i subotu, da momci bar jedan dan imaju za regeneraciju i vremena da stignh u reprezentaciju, ali to se naravno nije desilo. Svi smo mi za reprezentaciju, ali kad dođe dan da nešto napravim, onda nisam u mogućnosti“.

Pešić je počeo porukom novinarima..

„Ako nemate pitanja onda da ja postavim nekoliko novinarima. Da li ste vi da adekvatan način našim navijačima, ljubiteljima košarke, sporta, objasnili sistem takmičenja i sistem kvalifikacija. Ako niste, ja ću da razjasnim… Mu smo u prvoj rundi sa Letonijom i Belgijom, druga je Slovačka, a onda nas čeka dalje ako se kvalifikujemo. Tri najbolje ekipe od šest u kasnijoj grupi idu na SP“, počeo je Pešić.

Ovo je početak olimpijskog ciklusa, dodao je.

„Na ovu nesreću ili sreću traje samo tri godine. Vrlo brzo će Olimpijske igre u Parizu. Od mog dolaska se bavimo kratkoročnim ciljevima i planovima, ali i o Parizu“.

Analizirao je i očekivanja.

„Naši navijači i KSS bi voleli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja. To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništa. Tu su i mladi igrači i iskusni i centri i bekovi, od svega po malo. A reprezentacija je uvek takva, nikad ne igraju najbolji već oni koji se između sebe najbolje slažu. Tako da za mene ova situacija nije ni tako loša“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter