0
Fudbal

FOTO: Twitter/ManchesterUnited

KRAJ ZA NORVEŽANINA: Junajted zvanično otpustio Solskjera!

Objavljeno: 21.11.21 u 12:46

Mančester junajted je otpustio menadžera Olea Gunara Solskjera.

Posle pet poraza u sedam utakmica i debakla na gostovanju Votfordu (4:1), uprava kluba sa Old Traforda je rešila da potraži drugo rešenje.

Nedeljama unazad se spekulisalo o odlasku Norvežanina koji je na kormilo ekipe došao u decembru 2018. po odlasku Žozea Murinja.

Teški porazi od Liverpula (5:0) i Mančester sitija (2:0), uz seriju katastrofalnih igara cele ekipe, prelili su čašu, a napretka nije bilo ni posle dve nedelje pauze.

Klub je saopštio da će do privremenog izbora menadžera, ekipu na narednim mečevima sa Viljarealom u Ligi šampiona u utorak, i narednog vikenda sa Čelsijem, voditi Majkl Kerik.

„Mančester junajted objavljuje da je Ole Gunar Solskjer napustio poziciju menadžera. Ole će uvek biti legenda Mančester junajteda i sa žaljenjem konstatujemo da smo došli u ovu tešku situaciju. Iako su ovih nekoliko nedelja bile razočaravajuće, ne bi trebalo da bace u senku sav njegov rad u protekle tri godine na izgranji tima i postavljanju osnova za dugotrajne uspehe. Ole odlazi uz našu najdublju zahvalnost za njegov neumorni doprinos na poziciji menadžera i najlepše želje za budućnost. Njegovo mesto u istoriji kluba je obezbeđeno, ne samo kao igrača, već kao sjajnog čoveka i menadžera koji nam je podario lepe trenutke. Uvek će biti dobrodošao na Old Trafordu kao deo porodice Mančester junajteda. Majkl Kerik će voditi brigu o timu za naredne utakmice dok klub traži da do kraja sezone postavi privremenog menadžera“, stoji u saopštenju Junajteda.

Kerik je bio jedan od prvih saradnika Solskjera tokom njegovog trogodišnjeg boravka na poziciji menadžera Junajteda.

Zinedin Zidan, Brendan Rodžers, Erik ten Hag i Maurisio Poćetino su proteklih dana figurirali kao potencijalni kandidati za klupu Junajteda.

Solskjer je za tri godine na kormilu, vodio Junajted 168 puta, ostvario je 91 pobedu uz 37 remija i 40 poraza.

Očekuje se da će na ime obeštećenja za raskid saradnje dobiti oko devet miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter