0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic EuroCup-Partizan v Lietkabelis Beograd, 17.11.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ŽELJKO OBRADOVIĆ OTKRIO KOLIKO ĆE OSTATI U PARTIZANU: Pohvalio je Piksija, pričao o reprezentaciji, Kariju i Jokiću!

Objavljeno: 20.11.21 u 09:03

Srećan je što se vratio.

Trener Partizana i najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović, gostovao je zajedno sa selektorom fudbalske reprezentacije Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem na TV Prva. Obradović je prvo upitan da li bi se vratio na čelo košarkaške reprezentacije, na šta je imao više nego jasan odgovor.

Ja sam to završio 2005 negativnim rezultatom, imao sam neke fenomenalne igrače i bio sam prvak Sveta, Evrope, bronze , srebra i posle su došli ti negativni rezultati, 2005. godina je bila davno pre 16 godina i ja sam u svakom trenutku bio spreman da pomognem reprezentaciji. I u ovom trenutku imam izuzetnu sradanju sa Pešicem bio je na treningu kod nas imaće u reprezentaciji par igrača iz Partizana, rekao sam mu sta može da očekuje od njih jer sam ja najveći navijač reprezentacije, ja sam presrećan što sam se vratio u klub koji volim, počeo je Obradović.

head coach Zeljko Obradovic Aleksa Avramovic Crvena Zvezda – Partizan, kosarka ABA liga, derbi, 14.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je pričao i o Nikoli Jokiću, rekavši da misli da će selektor Pešić naći zajednički jezik sa njim i da će aktuelni MVP NBA lige igrati za nacionalni tim.

Jokić je biser naše košarke i fenomen je u svakom smislu i mislim da će Pešić s njim naći zajednički jezik i da će igrati za reprezentaciju. Pre nego što su počele kvalifikacije rekao sam da treba da sačekamo da vidimo ko će biti zdrav i ko će moći da se odazove Kokoškovu. Žao mi je kako je prošao, veliki je radnik i znam kako mu je to teško palo. Mi smo najbolji, skloni smo euforiji, uvek mislimo da smo najbolji i uvek sam mišljenja da je najveća čast biti u reprezentaciji i mnogo toga utiče na to da li će neko doći ili neće.

FOTO: TV Prva/Screenshot

Naravno, Obradović je iskoristio priliku da javno pohvali Piksija, za veliki uspeh koji je fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila. Trener crno-belih je otkrio da mu je odmah nakon pobede poslao poruku.

Podigao je veliki moral igračima, treneri su videli da kada se tako ponašaju igrači ih prate. Piksiju čestitam, odmah sam mu poslao poruku i čestitao na velikom uspehu. Ne samo ovaj utakmica, iako je bila presudna, trebalo je doći do situacije da igraš tu utakmicu koja te vodi na svetsko i čestitke njemu i stručnom štabu. Ja sam pre toga imao svoju utakmicu i izgubio derbi pa sam gledao samo neke detalje, snimke i radovao se pa poslao Draganu poruku i to je bio fantastičan uspeh.

Head coach Zeljko Obradovic (C) Kevin Punter Alen Smailagic Zach LeDay
EuroCup-Partizan v Lietkabelis
Beograd, 17.11.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Za sam kraj, Obradović je istakao da bi u Partizanu voleo da ostane što duže i da je zadovoljan svakim trenutkom koji provodi u Srbiji.

Lično bih voleo da ostanem što duže, srećan sam i zadovoljan svakim trenutkom koji provodim u Srbiji posle toliko godina, sa svojim stručnim štabom i svima. Tokom sezone imate lake i teže siotuacije to nije lako, a sve sa razlogom i verujem u to. Nikada nisam novčano kaznio igrača mislim da se lepim razgovorom i odnosoom koji je normalan sve reši. Bilo je burnih situacija, ali razgovor pomaže da se bolje razumemo i uživam u svakom trenutku u Srbiji i voleo bih da to potraje što duže, zaključio je Željko Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter