0
Domaći fudbal

Dilan Ortiz (R) and Igor Vujacic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Proleter v Partizan Novi Sad, 17.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

SUPERLIGA SRBIJE: Proleter minimalcem ispratio Voždovac iz Novog Sada, Ortiz pogodio za tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.21 u 14:53

Fudbaleri Proletera su u 17. kolu Superlige Srbije savladali na svom terenu Voždovac sa 1:0 (1:0).

Oba tima u poslednje vreme kubure sa formom, te su u međusobnom okršaju tražili priliku da istu poprave. Voždovac je pre ovog susreta vezao dva remija, dok je Proleter imao dva poraza i remi, te je posle više od mesec dana i utakmice protiv TSC-a stigao do prve superligaške pobede.

U veoma čvrstom, pravom takmičarskom duelu, koji je obeležila tvrda igra, bolje se snašao tim sa Slane bare, a trenutak odluke zabeležen je nakon pola časa fudbala na ‘Karađorđu’. Tada je Dilan Ortiz ušao sa levog boka u sredinu, driblingom prevario Stefana Hajdina i šutirao pored trojice igrača Voždovca sa ivice kaznenog prostora po zemlji, te savladao golmana gostiju. 21-godišnjem napadaču iz Kolumbije, ovo je drugi gol u sezoni

U nastavku je Proleter imao još nekoliko prilika, najbolju Evandro, ali su i gosti bili i te kako opasni, međutim, raspoložen je bio golman domaćeg tima Petrić, koji je uspeo da mrežu sačuva netaknutom. Takođe, blistao je i golman ‘zmajeva’ Preković, koji je u nekoliko navrata osujetio igrače domaćeg tima, da ranije završe posao na ovoj utakmici.

Nakon ovog meča, Voždovac ima 22 boda i ostaje u gornjem delu tabele, na sedmoj poziciji, dok im je Proleter prišao na bod zaostatka i drži 10. mesto na tabeli Superlige Srbije. U narednom kolu Voždovac na svom stadionu dočekuje Partizan, dok ekipa Proletera gostuje Novom Pazaru.

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

(Stanojev 23 – Đurić 21, 91)

Subota

Proleter – Voždovac 1:0 (1:0)

(Ortiz 30)

15.00 Radnik – Kolubara

17.00 Napredak – Radnički (N)

Nedelja

13.30 Mladost – Crvena zvezda

15.45 Partizan – Vojvodina

17.00 Spartak – Radnički (K)

Ponedeljak

15.00 Čukarički – Novi Pazar

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter