1
Fudbal

(190904) -- DOHA, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Image of the emblem of 22nd edition of the FIFA World Cup is shown on the building at Souq Waqif market in Doha, capital of Qatar, on Sept. 3, 2019. The Official emblem of the FIFA World Cup Qatar 2022 was unveiled worldwide on Tuesday. (Xinhua/Nikku)

REPREZENTACIJE ŠOKIRANE, FIFA PROMENILA PRAVILA: Baraž za SP u Kataru će biti drugačiji nego što smo očekivali!

Objavljeno: 20.11.21 u 09:26

Niko se ovome nije nadao.

Fudbalska reprezentacija Srbije, protekle nedelje je obezbedila direktan plasman na SP u Katar pobedom nad Portugalom. Samim tim, naša selekcija će preskočiti baraž koji su nam mnogi predviđali i koji nije ni malo lak, a FIFA je napravila veliku promenu za interkontinentalne mečeve.

To se neće odraziti na selekcije iz Evrope, već su u pitanju utakmice za poslednja dva mesta koja vode u Katar. Za to se bore predstavnici 4 različite konfederacije, a krovna fudbalska organizacija je odlučila da napravi bitnu promenu. Umesto da se selekcije nadmeću u dvomeču, odlučeno je da se odigra samo jedan meč i to na neutralnom terenu.

Predstavnici KONKAKAF zone, Južne Amerike, Azije i Okeanije, će se u junu nadmetati za preostala mesta na SP. Žreb za SP održava se 1. aprila 2022. dok će se žreb za ove interkontinentalne mečeve održati 26. novembra.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter