0
Fudbal

Players of Serbia team celebrate victory against Portugal Dusan Tadic Uros Racic Milos Veljkovic Nemanja Gudelj Nikola Milenkovic Marko grujic Head coach Dragan Stojkovic Dusan Vlahovic Dusan Tadic Aleksandar Mitrovic Mihailo Ristic Sasa Lukic goalkeeper Marko Dmitrovic Stefan Mitrovic Uros Spajic Ljubinko Drulovic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Luka Jovic Portugalija v Srbija - 2022 FIFA World Cup Qualifier Lisabon, 14.11.2021. foto: Starsport.rs ©

‘PIKSI JE GENERAL I ON ZNA ŠTA RADI’: Blizak saradnik selektora Srbije otkrio detalje iz svlačionice pred herojsku pobedu!

Objavljeno: 20.11.21 u 15:04

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Mundijalu, a to je bila vest koja je obradovala naciju.

Orlovi su uspeli da sruše moćnu selekciju Portugala usred Lisabona i to posle preokreta, a doktor reprezetnacije Ilija Rosić je u ‘Vikendu na K1’ na ‘K1 televiziji’ pričao o herojskoj pobedi.

On je otkrio da je dolaskom legendarnog fudbalera na kormilo državnog tima, vraćena vera igračima, te da sve u ekipi funkcioniše idealno.

– Od početka kvalifikacija smo verovali da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo, jer je Piksi general koji zna šta radi. On je preneo pozitivan duh na ceo tim i oni se nikoga ne plaše. Meni iskustvo dozvoljva da kažem da kada je sve u timu odlično jednostavno mora da se dogodi uspeh – rekao je Rosić i dodao:

– Kad smo već došli do Lisabona bili smo ubeđeni da ćemo pobediti jer igramo dobar fudbal, a fubalu postoji jedno nenapisano pravilo: kada je sve u redu i kada čovek veruje, lopta sama ulazi u mrežu.

Dragan Stojkovic
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

Dobra atmosfera i zadovoljstvo nakom uspeha, traju i dalje.

– Najdraže nam je što smo obradovali naciju, što smo pokazali timski karakter i da je moguće pobediti bivšeg prvaka Evrope. Meni je to utakmica karijere, a sedeo sam na preko 1.000 utakmica, ali utakmica za reprezentaciju za mene predstavlja nešto uzvišeno i za šta se živi.

Doktor Rosić je otkrio i da je reprezentacija do sada uradila dve i po hiljade testova na koronu.

– U FIFA priručniku imate na 70 strana propise i medicinska pravila kako bi se odigrala jedna utakmica. Tokom prirpema kada se okuplja reprezentacija prvo se testira osoblje, zatim stručni štab i tek onda na pripreme pristižu igrači. Ja ih prvo testiram brzim testom, pa naknadno PCR testom i tek kada smo 100% sigurni da je kovid slobodna zona onda počinje normalan rad. Već dve godine tako radimo tako i do sada smo sigurno uradili dve i po hiljade testova. On je podelio i utiske sa dočeka. – Bio je sjajan doček na aerodromu, a posle smo se svi zajedno okupili u jednom restoranu i proslavili na naš način, zaključio je Rosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter