Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021 Novak Djokovic v Mats Moraing (Ger) Beograd, 25.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
in , , ,

‘E ZATO SAM MNOGIMA TRN U OKU’: Novak ponovo pokrenuo ‘zaboravljenu’ temu, bez dlake na jeziku o teniskim moćnicima! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konstantno se ‘bori’ za svoje kolege.

Nakon što se plasirao u polufinale Završnog mastersa u Torinu, srpski as se u razgovoru za srpske medije ponovo dotakao ‘stare’ teme – komentarisao je odnos ATP prema teniserima.

Na početku, Novak je govorio o odnosu sa predsednikom ATP-a Adnreom Gaudencijem.

Imamo korentan odnos dugi niz godina, jer živi u Monte Karlu. Tamo sam se viđao s njim i igrao tenis s njegovom decom. Ali, imamo iskreni jedan prema drugom. Pričali smo, skoro smo razmenili neke mejlove, tačnije pre nekoliko dana u vezi Australije, pošto sam hteo da čujem kakvi su njihovi stavovi ako se neke stvari ne promene i kako sve to izgleda – prenosi Sportklub Novakovu izjavu.

– Nažalost, igraču u Savetu nemaju mnogo izvršne moći, skoro nikakve. U Upravom odboru imate tri predstavnika turnira i tri predstavnika igrača. U kontaktu sam sa nekolicinom igrača i trudim se da poštujem hijerarhiju i strukturu. Znam kako je kada sam i sam bio u toj strukturi. Mnogo sam pričao o ATP, nije tajna da sistem ne funkciniše za igače kako bi trebalo. To sam rekao i ponavljaću. Znam da je svima to dosadilo, mnogima sam stao na prst – istakao je srpski as.

Đoković smatra da bi slabije plasirani igrači trebalo više da zarađuju.

– Igrači van 150 se ne čuju, a oni čine temelj našeg sporta. O njima mora da se razgovara. U muškom i ženskom tenisu ima 350 do 400 igrača koji žive od tog sporta. To je slabo za treći najgledaniji sport na svetu. Mora bolje, mnogo je konzervativan prostup koji se ranije napravio. Nisu do sada velike promene napravljene. U ATP postoji konflikt interesa i zato ne mogu stvari da se izglasaju. Igrači imaju jednu viziju, a turniri drugu. Ima dosta stvari, ali da ne otvaram pandortinu kutiju, ali je činjenica da o tome moramo više pričamo. Zato jesam trn u oku mnogima – završio je srpski teniser.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TEKTONSKI POTRES SVETSKOG NIVOA: Au, kakav šok – zbog problema sa srcem, Serhio Aguero primoran da okači kopačke o klin!

SKANDAL NA ‘ENFILDU’: Nakon jednog duela, Arteta se ‘zaleteo’ ka Klopu, pomoćnici u zadnjoj sekundi sprečili tuču! (VIDEO)