0
Fudbal

OVO JE PRAVA SUDIJSKA KRAĐA: Čak 71 greška na utakmici kvalifikacija za SP, FIFA poništava meč?! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.21 u 09:06

Odrađena je analiza.

Fudbaleri Gane su savladali Južnoafričku Republiku u odlučujućem meču kvalifikacija za SP i to pod vrlo sumnjivim okolnostima. Rezultat je bio 1:0, a ovim porazom, gosti su izgubili šanse da se kroz plejof kvalifikuju na SP u Katar.

Igrao se 31. minut kada je fudbaler domaćih nakon kontakta pao, a sudija Ndiaje je odmah pokazao na belu tačku. Novo nije jedina situaicja gde gosti smatraju da su oštećeni, pa su se odmah nakon meča obratili FIFA sa zahtevom za analizu meča i odmah su dobili odgovor. FIFA je istakla da će se o meču rapsravljati za 5 dana i da će se onda doneti odluka.

Dok se čeka njihov odgovor, bivpši sudija iz Južne Afrike Ak Nkobo je na zahtev svoje federacije uradio detaljnu analizu meča, a ono što je otkrio šokiraće vas. On je pronašao čak 71 spornu situaciju u kojoj je gostujuća selekcija oštećena. Južna Afrika ima iskustva sa ovakvim događajima ,jer su se u kvalifikacijama za proteklo SP u Rusiji, našli u istoj situaciju, samo su tada uloge bile zamenjene.

Oni su tada savladali Senegal sa 2:1, ali je FIFA analizom utvrdila da penal nije postojao, pa je meč ponovljen. Na ovu utakmicu, verovatno niko ne bi obratio pažnju da nije odlučujuća za plasman na prvenstvo. Gana je trijumfom završila na prvom mestu i tako obezbedila plejof, dok je Južna Afrika ostala iza njih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter