0
Domaći fudbal

Serbia's head coach Dragan Stojkovic Serbia - Azerbaijan, FIFA World Cup 2022, Qualifying Round 12.10.2021. Beograd, Srbija 12.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PIKSI DOBIJA ZLATNU LOPTU ZA NAJBOLJEG TRENERA: Borba za igračku zvezdu biće neizvesna do samog kraja!

Objavljeno: 18.11.21 u 09:28

Nagrade će se dodeliti u decembru.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi će u decembru dobiti „Zlatnu loptu 2021“, trofej koji je namenjen najboljem srpskom stručnjaku. Biće to drugi put da Stojković dobija ovo priznanje, jer ga je takođe podigao i 2016. godine.

Nakon direktnog plasmana na SP, sve dileme oko laureata su rešene, a dosta zanimljivija trku gledaćemo za igračku zvezdu 2021. Glavni kandidati za to priznanje su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, dva fudbalera koja su najzaslužnija za odlazak Srbije na Mundijal.

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije
Srbija v Irska
Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal with Dusan Tadic (R)
Beograd, 24.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Tadić je kao kapiten nacionalnog tima na putu za SP postigao 2 pogotka uz 6 asistencija, dok je Aleksandar Mitrović pored toga što je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije, tokom ovog kvalifikacionog ciklusa upisao 8 golova i jednu asistenciju. Treba napomenuti da se naravno uzima u obzir i učinak u klubovima, a tu će prednost imati Dušan Tadić.

Piksi će tako za mesec dana postati tek drugi trener sa dve „Zlatne lopte FSS“. Pre njega, to je učinio Vladan Milojević 2017. i 2018. godine. Što se tiče fudbalera, petorica su dobijala priznanje po 2 puta: Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Dejan Stanković, Nemanja Matić i Dušan Tadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter