0
Fudbal

Fudbal, Qualifications for UEFA EURO 2012.Serbia Vs. Slovenia.Milan Jovanovic.Belgrade, 07.09.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LANE JOVANOVIĆ ODUŠEVLJEN REPREZENTACIJOM, POSLAO IM VAŽNU PORUKU: Bez Mitrovića i Tadića bi bili kao Crna Gora ili Albanija!

Objavljeno: 18.11.21 u 10:16

Orlovi su obradovali čitavu naciju.

Mnogi su trijumf Srbije nad Portugalom uporedili sa pobedom protiv Nemačke na SP 2010. godine, a najbolji čovek za to poređenje je Milan Lane Jovanović, strelac čuvenog gola za pobedu. Proslavljeni srpski fudbaler je u razgovoru za B92.net istakao da smo Portugal pobedili na impresivan način, kao i da smo imali tehničku dominaciju.

Na impresivan način smo pobedili Portugal, ali i igrali cele kvalifikacije. Napadački, disciplinovano, kvalitetno, a na sve to i smireno, ležerno, uz potpunu kontrolu meča u Lisabonu. Nije bilo panike, imali smo tehničku dominaciju u posedu, a sve je pratio rezultat na kraju, počeo je Jovanović.

Potom se osvrnuo i na rad selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je prema mnogima vratio kult reprezentacije.

Morao je neko ko je veliki autoritet, on je broj jedan u Srbiji. Prošao je sve kao igrač, ceo svet, sa šmekom, karakterom, napravio je situaciju da mu igrači veruju. Postavio je sistem da se igra napadački, na gol više i sa visokim presingom. Čekali smo toliko dugo, a kad smo poslednji put igrali sa dva napadača? Kad smo poslednji put bili ovako atraktivni.

Za sam kraj, dotakao se i dvojice nosioca ove ekipe Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, rekavši da bi bez njih bili u rangu Albanije, Crne Gore ili Litvanije.

Ako bismo izbrisali golove Mitrovića i asistencije Tadića bili bismo rang Crne Gore, Litvanije, Albanije… Sve pratim, igre, statistiku… Nemoj samo da kažete da bi toliko uradio neko drugi, jer ne bi bio ni blizu. Mitar je dao 44 gola, eeej, zaključio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter